BYTTET UT: Real Madrid byttet ut Denis Tsjerysjev da de ble kjent med tabben, men det var for sent. (FOTO: AP Photo/Angel Fernandez)
BYTTET UT: Real Madrid byttet ut Denis Tsjerysjev da de ble kjent med tabben, men det var for sent. (FOTO: AP Photo/Angel Fernandez)

Real Madrid kastet ut av cupen etter kjempetabben

Brukte en ikke-spilleberettiget spiller, men varsler anke.

Marca skriver at Real Madrid er kastet ut av Copa Del Rey etter at de brukte en suspendert spiller i cupkampen mot Cádiz.

Denis Tsjerysjev var suspendert etter å ha pådratt seg for mange gule kort da han var på utlån til Villarreal i fjor, men startet og scoret mål i kampen. Real Madrid tok russeren av banen så fort de ble gjort oppmerksom på feilen.

Konkurransekomitéen har likevel bestemt seg for å kaste storklubben ut av turneringen.

Det skjer til tross for at Real Madrid-president Florentino Perez mente de ikke hadde brukt reglene, og at suspensjonen ikke var gyldig.

Dette fordi de ikke var blitt tilstrekkelige informert om saken.

– Vi anser ikke Denis Tsjerysjevs karantene for å være gyldig. Verken vi eller spilleren selv ble gjort klar over at han var suspendert. Regelverket sier at det må kommuniseres til spilleren personlig om slike suspensjoner. Det støttes av artikkel 41 i det spanske fotballforbundets regelverk, sa Florentino Pérez på en pressekonferanse torsdag.

Konkurransekomitéen forkastet både argumentet med at de ikke var gjort kjent med suspensjonen, men også at kort strykes etter de tre første rundene. Real Madrid, og de andre lagene fra toppdivisjonen, startet tross alt i fjerde runde.

Real Madrid vil anke avgjørelsen, og om nødvendig ta saken helt til det spanske sportsdepartementet som har sin egen domstol, skriver AS.

Allerede torsdag varslet Pérez at de vil gå hele veien for å bevise sin uskyld. Real Madrids klubbadvokater har studert dokumentene for å finne en måte å gjøre at klubben slipper å bli kastet ut.

 – Vi kommer til å kjempe for vår sak. Det er vår rett å kjempe for det vi tror på. Vi har tro på at vi skal vinne frem i vår sak, sa Florentino Pérez torsdag.