Linnéa Myhre (25) trodde ikke hun hadde empati – så skjedde dette

Forfatter Linnéa Myhre brøt sammen på TV under sterkt møte med barn i Etiopia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere sinnablogger og nåværende forfatter Linnéa Myhre fikk seg en overraskelse da hun reiste til Etiopia nordøst i Afrika med TV 3-programmet «Hjem til jul».

Hun reiste for å møte barn som lever i områder rammet av sultkatastrofen. Da hun kom dit fikk hun seg et sjokk – Myhre har nemlig alltid trodd at hun var blottet for empati.

– Jeg føler veldig ofte at jeg har lite empati. Jeg var redd for å ikke reagere på ting som vanlige folk ville reagert på. Jeg har sagt til psykiateren min i årevis at jeg ikke har empati, men så kommer jeg dit og opplever å føle så sterkt på andres elendighet, forteller hun til God kveld Norge.

Fikk sammenbrudd

Linnéa fikk nemlig sammenbrudd da hun møtte en liten gutt som fortalte at han blir lei seg når han ikke spiser.

– Man tenker kanskje at de kan være tilnærmet lykkelig fordi de er barn, men det ser jeg ikke her. Jeg ser bare et tomt barn, sa en fortvilet Linnéa Myhre.

Linnéa har tidligere slitt med spiseforstyrrelser i en årrekke, og det var sterkt å møte barn som nesten ikke har tilgang på mat i det hele tatt.

– Jeg trodde jeg skulle skamme meg fordi jeg har nektet meg selv mat i årevis, mens disse ikke har mat i det hele tatt. Bare det at jeg turte å tenke på meg selv, gjør at jeg skammer meg så vanvittig, forteller hun.

Jeg føler veldig ofte at jeg har lite empati. Jeg var redd for å ikke reagere på ting som vanlige folk ville reagert på.
Linnéa Myhre

– Jeg har alltid vært en scroller

Myhre har ikke tidligere vært opptatt av katastrofer i andre land. Nå har hun derimot fått seg to fadderbarn.

– Jeg har alltid vært en scroller. Jeg bare scroller forbi alle nyheter om katastrofer fordi jeg ikke har forstått det. Jeg burde sikkert ha gjort det, men i og med at det er så langt unna, så eksisterer det på mange måter ikke, forteller hun.

Turen har også forandret Myhres syn på seg selv.

– Jeg fant empatien i meg. Det føles godt å vite at man har en slik side også.

Se hele innslaget i God kveld Norge på TV 2 lørdag 22.45.

Kastet seg inn i bananbråket

Myhre var tidligere denne uka aktuell i banandebatten med den personlige treneren Helle Bornstein. Kjendistreneren gikk ut og advarte det norske folket mot å spise bananer, og det fikk mange til å rase.

Myhre mente at Bornsteins utspill bidrar til at flere får et problematisk forhold til mat, og at mange med spiseforstyrrelser tiltrekkes av livsstilsrådene hennes. Bornstein mente derimot at det hele var et personangrep.

Se hele den følelsesladde debatten under: