Eilev Bjerkerud (27) vant Farmen: – Det er helt sykt!

Eilev Bjerkerud vant mot Marte Søreide (23) i kunnskapskonkurransen.

Årets Farmen-vinner Eilev Bjerkerud (27) beskriver den siste uken på gården som en berg- og dalbane av følelser. Endelig kunne han slippe jubelen løs da han vant kunnskapskonkurransen mot Marte Søreide (23) i den store finalen.

– Det er helt sykt. Det er en sinnssyk følelse. Jeg har vært så spent, og så sliten på kvelden. Det har vært så mange nerver. Jeg prøvde å sove litt før finalen, men jeg satt bare og ristet i senga, forteller Eilev til TV 2.

Se seiersintervjuet i videovinduet øverst.

Lykkerus

Eilev briljerte i kunnskapskonkurransen, og lå et hostehode foran Marte hele veien. Da det hele skulle avgjøres var ikke Eilev i tvil om at han hadde vunnet.

– Jeg tenkte at jeg ikke skulle juble med en gang Marte svarte 'tuberkulose' på det siste spørsmålet. Jeg prøvde å holde meg for å gjøre det spennende, men jeg tror de andre deltakerne så på smilet mitt at det var umulig å skjule, bedyrer vinneren.

Nå kan du melde deg på neste sesong av Farmen.

Deltakerne har vært gjennom en intens og tøff finaleuke, der blant annet kokkekunnskapene og styrken har fått kjørt seg. Eilev er spesielt fornøyd med å ha slått Øystein Hetland i melkespannholding, og Charlotte Jacobsen (22) i matlaging.

– Jeg har tenkt lite på premien, så akkurat det har ikke gått opp for meg. Jeg er i lykkerus nå, forteller 27-åringen.

– Eventyrlig opphold

Før kunnskapskonkurransen kunne starte fikk de tidligere deltakerne mulighet til å avgi sin stemme til én av de to finalistene, som ga vinneren et poeng. Flertallet av stemmene gikk til Eilev.

– Støtten fra de andre deltakerne, og at jeg fikk så mange stemmer setter jeg stor pris på. Det er en gjeng jeg har blitt utrolig glad, og oppholdet på gården har vært et eventyr avslutter Farmen-vinneren.

Gråt på finalefesten

Søndag kveld var deltakerne fra årets sesong samlet i Oslo for finalefest. Da resultatet var klart og alle hyllet Eilev som vinner, ble det for mye for 27-åringen. Under seiersintervjuet hadde han tårer i øynene. 

– Det ble tårevått akkurat nå. Dette var en fin måte å se finalen på, sa en tydelig rørt Eiliev.

– Det sterkeste var å se finalen sammen med Marte. Hun hadde også fortjent seieren, la han til. 

Eilev har planer om ta i bruk premien, som er en bil og en hytte.

– Jeg har ambisjoner om å bygge opp hytten selv. Nå har jeg bygd røykeri og høylåve på Farmen, så da må jeg klare å bygge opp en hytte også. Bilen er jeg litt usikker på. Kanskje broren min vil kjøpe den, sier Eilev.

Han avslører at han vil invitere hele Farmen-gjengen på hyttetur dersom hytta blir satt opp. 

SE OPPTAK: Bli med på finalefesten til Farmen.