Middlesbroughs David Nugent har kunnet juble hver eneste gang han har besøkt Ipswich. FOTO: OWEN HUMPHREYS / NTB SCANPIX
Middlesbroughs David Nugent har kunnet juble hver eneste gang han har besøkt Ipswich. FOTO: OWEN HUMPHREYS / NTB SCANPIX

Sjekk spissens utrolige statistikk

Scorer hver gang.

Se Ipswich-Middlesbrough på Tv 2 Sumo og TV 2 Sport Premium kl. 20.45

Boro-manager Aitor Karanka bekrefter at han hadde Ipswich-spiss Daryl Murphy på blokka i sommer. Den tidligere Mourinho-assistenten endte i stedet opp med David Nugent. I kveld får han se om han endte opp med den beste spissen.

Nugents statistikk borte mot Ipswich tyder i alle fall på at han akkurat i kveld har rett mann.

David Nugent har nemlig aldri vært på Portman Road uten å score mål. 30-åringen har spilt syv kamper på Ipswich sin bane for Preston, Leicester, Portsmouth og til og med for Englands U21-landslag. Og han har scoret hver eneste gang. Ni mål totalt.

Og det er ikke bare i bortekampene mot Ipswich at Nugent trives. Han har scoret totalt 14 ganger på 13 kamper mot Tractor Boys.

- Jeg er fullstendig klar over Nugents statistikk, men om vi skal være med i opprykkskampen må vi klare å stoppe den type spillere, sier Ipswich-kaptein Luke Chambers. Han snakket om kveldens TV-sendte kamp på klubbens pressekonferanse i går.

- Vi kan nøytralisere ham, slår han fast.

Og på topp har Ipswich fremdeles Daryl Murphy. Han ble ligaens toppscorer forrige sesong med 27 fulltreffere, men denne sesongen startet tungt. Den irske landslagsspissen gikk målløs av banen i sesongens 13 første ligakamper, men da det først begynte å regne, har det pøst. Murphy står nå med seks mål på sine tre siste kamper for Ipswich. Senest scoret han to ganger i den TV 2 Premium-sendte kampen mot Charlton på lørdag.

For Nugent har det vært motsatt. Etter en god start for sin nye klubb, har han nå kun nettet én gang på sine åtte siste ligakamper.

- Det viktigste med Nugent er innsatsen han legger ned. Jeg er klar over at han ikke scorer mål for tiden, men han er en veldig viktig spiller for oss. Vi har veldig mange spillere som scorer mål, og Nugent er en av årsakene til det. Begge Christian Stuanis scoringer mot Brentford kom som et resultat av Nugents arbeid i forkant, forteller Boro-manager Karanka til lokalavisen Middlesbrough Gazette.

- Med de kvalitetene han innehar er det dessuten kun et tidsspørsmål før scoringene kommer igjen, legger han til.

Og med tanke på Nugents statistikk på Portman Road, er kanskje kveldens kamp perfekt for spissen. Duellen mot Daryl Murphy blir interessant, og det er langt fra sikkert at en Nugent-scoring er nok til å sikre seieren, med tanke på formen til Murphy. Nå ser han igjen ut som spilleren som ble toppscorer forrige sesong, og spilleren Karanka ønsket seg nordover.

- Vi ønsket ham fordi han er en meget god spiller. Vi ønsker å rykke opp, og da trenger vi de beste spillerne. Han scoret 27 ligamål forrige sesong, han jobber hardt, beveger seg glimrende og har en knallhardt skudd. Han er alltid en trussel. Men Ipswich er langt mer avhengig av Murphy enn det vi er av Nugent. Vi har mange som kan avgjøre kamper, sier Nugent.

Middlesbrough er på andreplass før kveldens kamp, mens Ipswich tar steget opp til play off om de skulle vinne. Da bør David Nugent stoppes. For første gang.