TO GULL: Aksel Lund Svindal imponerte en hel verden da han vant i sitt verdenscup-comeback. Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports FOTO: SERGEI BELSKI /
TO GULL: Aksel Lund Svindal imponerte en hel verden da han vant i sitt verdenscup-comeback. Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports FOTO: SERGEI BELSKI /

– Hjertet banker litt ekstra når jeg kommer hit

I dag starter et nytt verdenscuprenn for de norske alpinistene i Beaver Creek. Et sted Aksel Lund Svindal har et spesielt forhold til.  

Beaver Creek i Colorado er et kjent sted for de norske alpinistene. I dag skal det konkurreres i utfor, på lørdag er det super-G og på søndag er det storslalåm i bakken der VM ble arrangert sist vinter. Aksel Lund Svindal vant begge verdenscuprennene i Lake Louise forrige helg og må regne med å være en favoritt også denne helgen.

Jansrud raskest på første gjennomkjøring
Men selv om det er høye forventninger til Lund Svindal var det Kjetil Jansrud som kjørte raskest av alle den første gjennomkjøringen i Beaver Creek. Svindal kjørte inn til en åttendeplass, men forklarer at det ikke trenger å ha noe å si for rennet i dag. 

– I Lake Louise hadde jeg lyst til å være rask med en gang. Det er alltid gøy å være rask, men her i Beaver Creek er risikoen litt høyere enn i Lake Louise, det er flere vanskelige passasjer. Og jeg har jo en historie herfra også hvor jeg trynet skikkelig på første gjennomkjøring. I første gjennomkjøring er det om å gjøre å finne ut av løypa, finne de viktige passasjene og kjenne litt på sporvalget. Så får man ta det opp et hakk til neste trening og forhåpentligvis er jeg på topp når rennet starter, sier Lund Svindal til TV 2.

Stygt fall i 2007
Hendelsen han snakker om skjedde i 2007. Lund Svindal falt stygt under utfortrening i Beaver Creek. Han brakk nesen, fikk kutt i ansiktet og en skade i setemuskulaturen. Men at han tok sin første verdenscupseier etter fallet, i nettopp Beaver Creek i 2008, vitner om at nordmannen ikke er skremt fra å levere i denne bakken. 

– Det var en mental tøff utfordring, men når du har en tøff utfordring og fikser den så smaker det ekstra godt også. Den seieren i 2008 må være et av de beste minnene jeg har som idrettsutøver.

32-åringen forteller at Beaver Creek er et sted hvor han har flere gode opplevelser enn dårlige, og at det er en bakke han vet han kan kjøre raskt i. 

Norske favoritter 
Til tross fra at Lund Svindal var eneste nordmann på pallen forrige helg må de norske guttene tåle et lite favorittstempel. 

– Jeg tror de norske vil være veldig raske denne helgen, spesielt Aksel. Han viste oss hva han kan forrige helg, så jeg tror han kan gjenta det, sier østerrikske alpinisten Matthias Mayer.

Kjetil Jansrud skuffet litt forrige helg, men sier han har tatt grep før dagens renn. 

 – Jeg tapte mye i det nederste partiet i Lake Louise, derfor har jeg har gjort noen forandringer på utstyret, så jeg forhåpentligvis glir bedre. Det blir vanskelig å si om det gir utslag, men det ser bra ut så langt, sier Jansrud til TV 2. 

Lund Svindal regner fortsatt Jansrud som en av hans tøffeste utfordrere.

– Kjetil er en fantastisk god skiløper og Aleksander Aamodt Kilde er også på vei opp til toppen, så det gjør at vi hever nivået på alt vi gjør. Det er en litt interessant duell hvor man bor på rom sammen, men samtidig er de største favorittene til å vinne konkurranser.