Nå kan du lage din egen direktesending på Facebook

Oppdateringen er ikke tilgjengelig for alle, og det er sjanse for at Facebook stopper prosjektet dersom det ikke blir en suksess. 

Torsdag introduserte Facebook en ny funksjon for sine brukere.   

Med funksjonen «Live video» kan Facebook-brukere strømme direktevideoer fra sin telefon til Facebook og dermed dele øyeblikk med alle sine venner.

Se video av hvordan det fungerer i toppen av saken. 

DIREKTEVIDEO: Slik vil funksjonen «Live video» se ut. Foto: Facebook
DIREKTEVIDEO: Slik vil funksjonen «Live video» se ut. Foto: Facebook

Vise hva du ser akkurat nå

Facebook-vennene dine vil få en varsling om at du har startet en direktesending, og underveis kan du se navnet på de som klikker seg inn for å se direktevideoen. I ettertid vil videoen ligge i opptak på din profil.

Funksjonen har i et par måneder vært tilgjengelig for kjendiser og journalister, men nå lar Facebook de første vanlige brukerne teste ut direktestrømmingen.

– Dette vil hjelpe familie og venner til å føle at de deler øyeblikket sammen med deg. Du kan vise de folkene du bryr deg om hva du ser akkurat nå – enten du besøker et nytt sted, lager din favorittmatrett eller bare ønsker å dele noen tanker, skriver Facebook i en pressemelding

Ikke tilgjengelig for alle

Men det er ikke alle Facebook-brukere som kan ta i bruk direktestrømmingen med det første. Kun en liten prosentandel av amerikanske Iphone-brukere kan strømme direktevideo fra og med i dag, skriver The Independent

Ifølge den britiske avisen har det ikke blitt annonsert når funksjonen lanseres for alle brukere, og det er også sjanse for at Facebook stopper prosjektet dersom det ikke blir en suksess. 

Facebook er ikke de første som prøver seg på direktestrømming av mobilvideoer. Gjennom appene Periscope og Meerkat kan hvem som helst strømme video fra mobilen til Twitter.

Ny funksjon for bildedeling

Samtidig som nyheten om direktevideoene ble sluppet, lanserte Facebook enda en ny funksjon innen bildedeling.

Med funksjonen «Collage» kan bilder og videoer grupperes etter når de ble tatt, og de kan publiseres samtidig i en kollasj som du kan scrolle deg gjennom.

Fra og med i dag kan de første Facebook-brukerne med Iphone ta i bruk Collage, skriver The Independent. Android-brukere vil få den nye funksjonen i starten av neste år.