I GOD FORM: Tiril Eckoff har begynt sesongen meget sterkt. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.
I GOD FORM: Tiril Eckoff har begynt sesongen meget sterkt. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.

Eckhoff mistet pallplassen i verdenscupåpningen

Endte på den sure fjerdeplassen i Östersund.

ÖSTERSUND/OSLO (TV 2 Sporten): Tiril Eckhoff så lenge ut til å gå inn til en svært oppløftende tredjeplass i verdenscupåpningen i Östersund torsdag ettermiddag, men 25-åringen ble til slutt snytt for pallplassen av ukrainske Olena Pidhrusjna.

Hun var likevel langt fra å være synlig skuffet.

– Jeg synes jeg gikk bra ut i dag og var kjempesprek fra førsterunden. Det ble litt tyngre etterhvert, men jeg må si meg fornøyd. Jeg dro på Dorin Habert i tre runder, og hun gikk fortest i dag, så jeg får ta noe av æren for det, sa hun til TV 2 etter målgang.

Eckhoff traff på 18 av 20 skudd over 15 kilometer i Sverige og gikk etter en svært sterk sisterund inn til en foreløpig tredjeplass bak italienske Dorothea Wierer, som for noen uker siden vant på Beitostølen, og franske Marie Dorin Habert.

Tangering av karrierebeste
Eckhoff gikk ut bak den meritterte Gabriela Soukalova etter fjerde og siste skyting, men en veldig sterk sisterunde tok henne forbi den tsjekkiske verdensmesteren fra Kontiolahti forrige sesong og inn på en foreløpig tredjeplass.

Pidhrusjna snek seg imidlertid inn mellom Dorin Habert og Eckhoff, men den norske jenta fortsatte uansett den gode trenden hun har vist så langt denne sesongen.

Fjerdeplassen var også en tangering av hennes beste resultat i karrieren på 15-kilometer.

– Jeg stiger stadig nærmere pallen på normaldistansen, så det veldig gøy, sier hun.

Sterk sesongstart
Eckhoff begynte nemlig sesongen med en andreplass på Beitostølen, også da bak nevnte Wierer, og fulgte det opp med en tredjeplass den påfølgende dagen.

Hun kunne også juble for en suveren seier på mixed-stafetten i Östersund forrige helg sammen med Fanny Horn Birkeland, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.