Nybilsalget setter rekord — beste siden 1986

Og VW fosser fortsatt fram.

Vi må helt tilbake til jappetidens høytid og 1986 for å finne høyere nybilsalg i Norge enn i år. Og ett merke har virkelig kjørt fra alle andre.
Vi må helt tilbake til jappetidens høytid og 1986 for å finne høyere nybilsalg i Norge enn i år. Og ett merke har virkelig kjørt fra alle andre.

Det er få tegn til noen nedkjøling i norsk økonomi når vi ser på salget av nybiler her til lands. Det er nemlig rekordhøyt.

Vi må helt tilbake til 1986 for å finne et bedre salgsår. Så langt i år øker salget med nesten fem prosent, i forhold til et svært godt fjorår. Og de rykende ferske registreringstallene for november, viser at salget denne måneden økte med 9,7 prosent, kontra samme måned i fjor.

Suveren bestselger

Utslippsskandalen til Volkswagen har preget nyhetsbildet på bilfronten de siste månedene, men så langt er det lite som tyder på at dette går ut over salget i Norge. Tvert imot.

Volkswagen er i ferd med å levere et fantastisk salgsår i Norge. De øker nesten 25 prosent fra i fjor, og har en markedsandel på rekordhøye 17,8 prosent. Den gamle erkerivalen Toyota er med det solid frakjørt.

Den store bestselgeren fra VW er Golf, det er særlig den elektriske e-Golf som drar opp salget her. Golf alene har over 11 prosent av nybilsalget i Norge.

Denne bilen knuser alle konkurrentene

Aldri hatt bedre biler

— Det har vært mange spekulasjoner rundt hva "Dieselgate" skulle få å si for VW-salget på kort sikt, og mange dommedagsprofetier. Men det vi ser nå, mener jeg er helt som forventet. Ja, VW har blitt tatt med buksene nede i USA, og det er også uklarheter rundt utslipp og forbruk på biler her i Europa. Men det har ikke veldig mye å si for bilkjøperne, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

—Vi må huske at VW nå har en imponerende rekke av nye biler, modellutvalget deres har aldri vært bedre eller bredere. Det gjenspeiler seg også i salget, mener Benny.

Så langt i år har Volkswagen solgt nesten 25.000 nybiler her hjemme. Toyota på andreplass noterer seg for 15.000 biler. Deretter er en stor luke ned til fire merker som ligger temmelig jevnt.

Men hvordan kunne Dieselgate egentlig skje?

Beste Mercedes-år

BMW leverer et historisk godt år i Norge og med én måned igjen av året, holder de tredjeplassen med 8.543 biler.

Volvo er på plassen bak. Her bidrar blant annet veldig godt salg av den nye stor-SUVen XC90 godt. Det gir Volvo et totalt salg så langt i år på 8.486 biler. Med en skikkelig innspurt i desember, kan de faktisk smette forbi Volvo og ta tredjeplassen.

På femteplass ligger nå Nissan, med 8.087 biler. Så er det en liten luke ned til Ford på femteplass, de har solgt 7.725 biler i årets første 11 måneder. Deretter følger Skoda, Mercedes, Audi og Mazda.

Her er det også verdt å merke seg at Mercedes leverer sitt beste salgsår i Norge noensinne og har passert erkerival Audi med ganske god margin. 
LES MER: Aldri har vi kjøpt mer Mercedes i Norge

Denne bilen har blitt en kjempesuksess