Rydd opp i grønnssakskuffen og tryll frem en deilig ratatouille

Ideell gjestemat som smaker godt for seg selv, eller som smakfullt tilbehør til kjøtt eller fisk.

”Reste” ratatouille, en fransk grønnsaksgryte

En fin måte å bruke opp restene i grønnsaksskuffen, bruk det du har!
Server på en skive brød med et godt dryss med revet ost, gjerne parmesan.
Smakfullt tilbehør til ris, pasta, bønner, fisk, stekt kylling/kalkun, kjøtt eller pølser.
Lage gjerne en stor porsjon, egner seg godt til frysing.

Dette trenger du:

  • 2 – 3 ss olivenolje
  • Grønnsaker feks: 1 løk, 2 fedd hvitløk, rotgrønnsaker/gulrøtter og/eller paprika
  • 4 modne flådde tomater, evt. 1 boks hermetiske tomater
  • 3-4 ss tomatpure
  • noen små buketter brokkoli
  • friske eller tørkede urter/urteblanding
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts salt
  • grovmalt pepper
  • balsamicoeddik, soyasaus, sweet chili eller litt red curry for smak

Slik gjør du:

Rens og skjær løk i tynne båter eller skiver.
Finhakk hvitløk.
Varm olje ved middels varme i en vid gryte, eller panne, med høye kanter.
Tilsett løk og la surre i 2-3 min. til den er blank.
Tilsett hvitløk og andre valgfrie grønnsaker i skiver/biter, i tillegg til tomatpure.
Stek videre ved middels varme i 6-8 min.
Tilsett flådde kuttede tomater (evt. hermetiske), friske urtekrydder, eller 2-3 ts tørkede, for eksempel timian, oregano, knust laurbærblad, salt og pepper.
Kok videre under omrøring i 2-3 min.
Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30-40 min.
Smak til med urtekrydder, soyasaus og/eller sweet chilisaus, evt. red curry paste og litt salt og pepper.