AKSJONERTE: Luksushotellet Baur au Lac hvor flere FIFA-ledere ble arrestert i mai. FOTO: MICHAEL PROBST
AKSJONERTE: Luksushotellet Baur au Lac hvor flere FIFA-ledere ble arrestert i mai. FOTO: MICHAEL PROBST

– Flere pågripelser i FIFA-skandalen

Over et dusin personer tilknyttet FIFA ble pågrepet i en aksjon av sveitsisk politi torsdag morgen, melder New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge avisens kilder i politiet vil de pågrepne siktes for utpressing, hvitvasking og svindel. De nye pågripelsene rammer i første rekke representanter fra Sør- og Sentral-Amerika, skriver de.

Noen av pågripelsene skal ha skjedd på det samme luksushotellet hvor det ble gjennomført razzia og flere pågripelser i mai. Sveitsisk politi skal ha tatt seg inn på hotellet Baur au Lac rundt klokken seks. Ifølge en ansatt på hotellet ble gjestene bedt om å forlate hotellet på grunn av «en ekstrem situasjon».

Det er amerikanske myndigheter som leder etterforskningen, men det var sveitsisk politi som gjennomførte aksjonen torsdag morgen.

Det er ikke kjent hvem som ble pågrepet, men ifølge New York Times' kilder i det sveitsiske politiet er ikke Sepp Blatter, FIFAs suspenderte president, eller tidligere visepresident Jerome Valcke blant de pågrepne

I mai ble 18 personer fra 12 land siktet i den omfattende skandalen. Dersom over et dusin nye personer siktes i den korrupsjonsskandalen, stiger antallet siktede til nesten det dobbelte. (©NTB)