Sturridge-dobbel og Origi-hat trick da Liverpool lekte seg til semifinale

Liverpool fikk en marerittstart mot Southampton, men to kjappe scoringer fra Daniel Sturridge snudde det hele. Etter det ble det lekestue.

Southampton-Liverpool 1-6

Se kampsammendrag øverst.

Daniel Sturridge startet sin første kamp for Liverpool på nesten to måneder, men brukte bare 25 minutter på å børste av seg støvet.

I løpet av fire minutter viste den skadeutsatte 26-åringen hvorfor scouserne har savnet han så mye både denne og forrige sesong.

På de fire minuttene snudde Sturridge kampen gjennom to mål.

– Vi ga dem rommet og mulighetene. Gir du en mann som Daniel Sturridge så mye rom så vil han drepe deg, sier Southampton-manager Ronald Koeman etter kampen.

Dermed var kvartfinalen vendt på hodet, og Southampton maktet aldri å stable et fullverdig motangrep på beina, til tross for Koemans taktiske grep.

– Andre omgang er mitt ansvar. Jeg tok en sjanse da jeg la om til tre bak, sier Southampton-sjefen.

– Vanskelig å tro på forhånd

Tre scoringer av utskjelte Divock Origi og ytterligere en av Jordan Ibe sørget for at det ble en maktdemonstrasjon på St. Marys.

– Jeg skal spørre dommeren om kampballen, smilte Origi på Sky Sports etter kampen.

– Dette ville vært vanskelig å tro på forhånd. Vi startet sløvt, men viste fantastisk karakter, sier Adam Lallana etter kampen.

– Sturridge viste hva han  kan og ros til Divock også. Vi har en god bredde om du ser på benken vår.

Dermed kan Jürgen Klopp fremdeles sikre seg sitt første trofé etter bare et halvt år i klubb, og med formen hans menn viser nå så vil få vedde i mot.

Det kan virke som om tyskeren har gjort noe magisk med laget.

– Vi vil holde momentumet gående. Det er ikke et mirakel det han har gjort, men han har kommet inn og satt sitt preg på laget, sier Adam Lallana.

Tidlig scoring imot

Men det så mørkt ut for Liverpool da Sadio Mané stanget inn 1-0 etter bare 40 sekunders spill.

De første 20 minuttene var det lite som tydet på at det var et noe reservepreget Liverpool som enkelt skulle ta seg videre.

Men så presenterte Daniel Sturridge seg i løpet av de nevnte fire minuttene. To baller i bakrom, den andre en krempasning fra Emre Can, og to gode avslutninger sørget for at Liverpool plutselig var i ledelsen.

Origi presenterte seg

Det så ut som gjestene skulle ta pause med en ettmålsledelse, men etter en corner havnet ballen hos Alberto Moreno utenfor 16. Spanjolen druste til med venstreslegga, og ballen hadde retning mot mål. Før den sang i nettmaskene var den imidlertid innom tåen til Divock Origi som trolig blir kreditert målet.

Origi har ikke bare blitt elsket av Liverpool-fansen etter at han ble et permanent medlem av stallen i sommer, men det kan virke som tåscoringen var det som gjorde at det løsnet for belgieren.

23 minutter ut i andre omgang ble den raske unggutten spilt gjennom av Jordan Ibe, og denne gangen var det intet mindre enn en klasseavslutning da skuddet suste over hodet på Maarten Stekelenburg.

Fem minutter senere var det Ibe som var på enden av angrepet da han hamret inn 5-1. 

Kronen på verket var det imidlertid Divock Origi som stod for. Fire minutter før slutt fikk han hat tricket sitt da han stanget et innlegg fra Brad Smith i mål.