Ole Einar Bjørndalen (41) knuste alle i Östersund

Kongen av skiskyting åpnet sesongen med å ta sin verdenscupseier nummer 94 (!). – En spesiell seier, sa en rørt Bjørndalen etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bare å bøye seg i støvet for 41 åringen fra Simostranda.

I sesongens første renn var han overlegen på standplass med null bom. Kombinert med god fart i sporet ble det verdenscupseier nummer 94 i skiskyting for 41-åringen, som også har en seier i langrenn.

Rørt Bjørndalen

– Det er helt ubeskrivelig. Dette hadde jeg ikke trodd, sa en smilende Bjørndalen til TV 2 etter medaljeseremonien.

Se intervju øverst i artikkelen

Seieren i Östersund er første verdenscupseier siden februar 2012 for Bjørndalen, som også vant OL-gull på sprinten i Sotsji. Det er tredje gang i karrieren at han skyter fullt hus på en 20 km. Sist gang det skjedde var for elleve år siden.

I mars er det VM i skiskyting i Oslo...

Bjørndalen har hatt en lang sykdomsperiode i sesongoppkjøringen. Han regnet ikke med å være i vinnerform så tidlig.

Ole Einar Bjørndalen (41) vant verdenscuprennet i Östersund. Foto: TV 2
Ole Einar Bjørndalen (41) vant verdenscuprennet i Östersund. Foto: TV 2

– Dette er en spesiell seier med tanke på det jeg har vært igjennom. Jeg hadde ikke trodd dette i sommer, i høst eller før start.

– Du virker nesten rørt?

– Jeg er det. Dette var spesielt.

41-åringen sier videre at han tror han gjorde noen smarte valg før start med hensyn til skytingen, men hvilke valg – det vil han ikke røpe.

– Men formen er oppadgående. Jeg vet jeg kan gå fortere på ski. Det skal bli bedre, men jeg har høydeeffekt. Sånn skiskytingsmessig var det helt perfekt i dag, oppsummerte Bjørndalen.

– Nå legger han ikke opp

Konkurrentene har bare lovord å komme med etter veteranens seier.

– Han er alltid en av outsiderne. Man kan aldri avskrive Ole Einar. Nå er han nok så motivert som han aldri har vært før. Han blir farlig fremover, sa Johannes Thingnes Bø til TV 2 etter målgang.

Livesenter: Se resultatene her.

Tyske Simon Schempp tok andreplassen 27,1 sekunder bak Bjørndalen, mens russiske Alexey Volkov var 38,2 sekunder bak på tredjeplass.

Nå tror han ikke det blir noe av at Bjørndalen pensjonerer seg etter sesongen.

– Jeg trodde han skulle slutte etter OL, men så vant han sprinten. Nå vant han her, så da fortsetter han vel. 

Martin Fourcade sier til TV 2 ikke han heller tror Bjørndalen kommer til å legge opp snart. Han sier også at han så Bjørndalen under oppvarmingen og trodde nordmannen kunne ta seieren i dag.

– Han er en god skytter. Han var for aggressiv i fjor. Nå virker han mer behersket, sier franskmannen, som ble nummer seks.

 – Er du mer behersket i dag, Bjørndalen?

– Ja, jeg kan ha vært for aggressiv med skytingen og samtidig på hæla i sporet. Nå gikk det bedre i sporet. Da kan jeg ta det mer med ro på standplass.