La Liga-ekspert: – Molde et bedre alternativ for Ødegaard

Tidligere Valencia-spiller tror ikke Martin Ødegaard får sjansen av Rafael Benitez.

La Liga-ekspert Joachim Björklund mener Martin Ødegaard snart må se seg om etter en annen klubb enn Real Madrid.

Den tidligere Valencia-stopperen mener toppklubber i Tippeligaen er et bedre alternativ for Ødegaard enn dagens tilværelse i Castilla.

Rafael Benitez hadde tatt med hele fem Castilla-spillere i troppen til cupkampen mot Cádiz. Martin Ødegaard var igjen utelatt.

Se Real Madrid Castilla - Portugalete direkte på tv2sumo.no søndag fra kl. 15.55.

Kan ha lang vei til førstelaget

Björklund, som selv har trent under Benitez i Valencia, mener veien fram til førstelaget i Real Madrid kan være lenger for nordmannen nå enn den var da Carlo Ancelotti var sjef.

– I Valencia fikk jeg inntrykk av at Benitez tok ut sitt lag bestående av etablerte spillere ved sesongstart og at det ikke var enkelt for unggutter å spille seg inn der. Så jeg tror nok det kan bli enda vanskeligere for Ødegaard nå enn det ville vært under Ancelotti, sier Björklund til TV 2.

Svensken, som også har en fortid i Brann, mener Ødegaard nå må vurdere hvor lenge han kan bli i Madrid.

– Jeg mener at han senest til sommeren må ut på lån eller finne en annen klubb dersom ting fortsetter som nå i Real Madrid. For hans egen utvikling ville en toppklubb i Norge, som for eksempel Molde, som har vist seg fram i Europa i høst, være et bedre alternativ enn den fotballhverdagen han har nå.

– Utlån til en annen klubb i La Liga kan også være et alternativ, men ikke nødvendigvis det beste dersom han skal få spille nok til å bli bedre. I klubbene høyere opp på tabellen i Spania vil nivået være så høyt at han igjen kan slite med å få spilletid, og lag som kjemper lenger ned på tabellen tyr ofte til mer erfarne spillere i kampen for å overleve i toppdivisjonen, mener Björklund.

Kan være Mesterliga-aktuell

At Ødegaard ikke var med i cup-troppen til onsdagens kamp overrasket ikke C More-kommentator Petter Veland.

– Det er lett å tenke at Ødegaard er nummer seks i køen blant Castilla-spillerne. Slik er det ikke. Det er en keeper der som er med kun i tilfelle om en av de to andre blir syk. Så er det to forsvarsspillere med og de er der for å fylle opp for skader. I realiteten er det kun Llorente og Mayoral som er foran ham i køen og slik har det vært, sa Veland til TV 2 tirsdag.

– Senest i dag fikk jeg indikasjoner på at Ødegaard kan få muligheten mot Malmö. Når terminlisten kom for Mesterligaen var det den kampen som ble krysset ut. Sannsynligvis ville Real Madrid ha vunnet gruppen på det tidspunktet og det vil blir en fin mulighet til å gi ham spilletid, forklarer Veland.