Nå må du betale skatt av kjøregodtgjørelsen

Nytt regelverk fra 1. januar.

De som bruker privatbilen i forbindelse med jobbkjøring, må fra neste år betale skatt for det. Illustrasjonsfoto
De som bruker privatbilen i forbindelse med jobbkjøring, må fra neste år betale skatt for det. Illustrasjonsfoto

Det skjer som en følge av regjeringens budsjettavtale med samarbeidspartiene.

Det melder nettsiden infotjenester.no.

De fleste arbeidstakere får dekket en kilometergodtgjørelse når de bruker privat bil i jobbsammenheng. Kilometergodtgjørelsen er på 4,10 kroner, som er en fastsatt sats av staten.

Sats settes ned

Til nå har dette vært skattefritt, men etter budsjettavtalen mellom regjeringen og Venstre/KrF ble det enighet om å redusere andelen som skal være skattefritt.

I dokumenetet "Statsbudsjett 2016" datert 23. november 2015 står det under posten Grønt skatteskift, økte skatter og avgifter:

– Skattefri sats for kilometergodtgjørelse tjenestereiser settes ned til 3,80 kr/km for alle personbiler, skriver ifinnmark.no.

Ekstra skatt

– Siden de aller fleste arbeidsgivere har forpliktet seg til å betale kilometergodtgjørelse etter statens satser, som fortsatt vil være 4,10 i 2016, betyr det at 30 øre pr. kjørte kilometer blir skattepliktig, sier Infotjenesters økonomirådgiver Espen Øren.

De som bruker privat bil mye i jobben vil dermed få en ekstra skatt neste år.

– En person som kjører 10.000 km med sin private bil i jobben vil fra 2016 altså bli beskattet for en fordel på 3.000 kroner. Arbeidstakere som får dekket leiebil eller kollektivtransport vil fortsatt slippe å bli beskattet for reisene, sier Øren til infotjenester.no.

Les flere bil- og motorsaker i ifinnmarks motormagasin her

Les også: Volvos SUV-favoritt blir inntil 100.000 kroner billigere