VIL IKKE GI OPP: Landslagsaktuelle Emilie Hegh Arntzen ønsker ikke å gi opp gulldrømmen til tross for klubbens svake økonomi.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE GI OPP: Landslagsaktuelle Emilie Hegh Arntzen ønsker ikke å gi opp gulldrømmen til tross for klubbens svake økonomi. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Byåsen vraker gull-ambisjonene for 2016

Nye økonomiske kutt i Trondheims-klubben.

På et styremøte sent mandag kveld kom Byåsen Elite frem til at klubben må gjøre kutt på ytterligere én million kroner foran det kommende året.

Det melder Adressa på sine hjemmesider.

Før forrige sesong ble det besluttet en målsetting hvor klubben skulle være med å kjempe i topp tre denne sesongen, og neste sesong være reelle utfordrere til seriegullet. Nå forteller styreleder Tore Bull Hedel at gullambisjonene for neste sesong må vrakes.

– Det er det ikke økonomi til. Vi justerer den sportslige ambisjonen til å bli topp tre de kommende to sesongene, sier Bull Hedel til avisen.

Samtidig som de sportslige ambisjonene justeres, spekuleres det også i om klubben må gjøre kutt i blant annet spillerlønninger.

Både spillere og trenere har fri denne uken, men vil samles igjen på mandag.

Landslagsaktuelle Emilie Hegh Arntzen sier hun er åpen for å å gå med på et lønnskutt for å redde klubben.

– Vi vil ikke at klubben skal gå konkurs, og da må man gjøre det man kan. Om det er lønnskutt som må til, så må vi bare gjøre det. Men vi har ikke snakket om det, og får vel vite mer på mandag, sier Hegh Arntzen.

Likevel synes ikke 21-åringe at den økonomiske situasjonen er god nok grunn til å legge gulldrømmen på is.

– Om vi beholder laget vi har skal vi ikke bli defensive. Jeg ser potensial i laget her, og beholder vi det, ser jeg ikke bort fra at vi kan kjempe oppi toppen der. Vi kan bli så gode vi bare vil, sier hun.

Lagets største stjerne Ida Alstad ønsket ikke å svare på om et lønnskutt er aktuelt.

– Jeg har ikke noen kommentar til det økonomiske. Jeg har ikke fått helt oversikt enda, så jeg har ikke grunnlag til å svare på det, sier hun.