Ekspertene: – Dette er det beste mobilkjøpet akkurat nå 

Slår denne vanntette mobilen Apple og Samsung?

– Alle disse tre modellene her er jo toppmodellene fra de respektive produsentene. Så uansett hva du velger så får du det ypperste av kvalitet som finnes på markedet i dag, sier IT-ekspert og redaktør i magasinet DinSide, Bjørn Eirik Loftås.

Sammen med Lasse Svendsen fra Lyd & Bilde og Espen Irwing Swang fra Tek.no har de vurdert og kommet fram til de tre beste mobilene på markedet akkurat nå: Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy S6 Edge og Apple Iphone 6s.

Alle mobilene er lynraske, brukervennlige og gode, så hva er egentlig forskjellen? Våre eksperter har sett på hva som gjør dem unike.

Vanntett toppmobil

Kameratelefonen Sony Xperia Z5 har noe verken Samsung eller Apple har. Nemlig en vanntett utfordrer. Som tidligere modeller i Z-serien, kan du trygt skylle Xperia Z5 av i springen og den tåler en regnskur eller to.

– Vanntettheten på Sony-telefonen er noe mange vil sette pris på, sier Loftås.
I tillegg til å være vanntett, har Sony eneste modell i denne sammenlikningen med støtte for minnekort.

Og sist, men ikke minst, har den på papiret det beste kameraet av de tre. Med hele 23 megapiksler tar du svært gode bilder i normalt lys. Men når ekspertene sammenlikner bilder tatt med Xperia Z5, Galaxy S6 Edge og Iphone 6s under vanskelige lysforhold, så henger både Samsung og Apple godt med.

3D-touch

Apple slapp sin forbedrede versjon av Iphone 6 i høst. Iphone 6s ser nokså lik ut, men innmaten er betydelig bedre.

Og Apple sanker poeng for sin nye, nyttige funksjon kalt 3D-touch.

– Det er rett og slett en sensor som ligger i skjermen, som merker hvor hardt du trykker. For eksempel hvis du får en mail, så kan du bare holde litt hardt ned på skjermen og så får du opp en forhåndsvisning av innholdet uten å åpne selve eposten, forklarer Loftås.

Blant de tre telefonene er Apple helt alene om denne funksjonen. Apple troner også alene på pristoppen blant de tre. Den rimeligste modellen med 16 gigabyte lagringsplass koster allerede mer enn konkurrentenes telefoner med langt bedre lagringsplass.

Buet skjerm

Det er synlig, og ligger i navnet, hva som er med på å gjøre Samsung Galaxy S6 Edge så spesiell. Den buede skjermen ser ikke bare bra ut, den er også nyttig.

Du kan trekke inn en egen sidemeny med hurtigvalg, og i låst modus kan du stryke lett over skjermen for å få opp en stripe med dato og klokkeslett som kan leses fra siden, for eksempel på nattbordet.

I tillegg, hvis telefonen ligger med skjermen ned så vil farger, synlig fra siden, gi beskjed om det for eksempel tikker inn en melding.

Mer x-faktor

Til tross for vanntetthet og minnekortplass, så faller kameratelefonen Sony Xperia Z5 litt igjennom for våre eksperter. Spesielt når Apple og Samsung henger godt med og tar like gode, eller bedre bilder under vanskelige lysforhold.

Samsung med buet skjerm og Apple med 3D-touch, så har de kanskje en x-faktor som gir dem et ørlite forsprang. For når ekspertene skal kåre beste kjøp blant de tre mobilene, så er det jevnt.

– Det er ikke noe knockout-seier til noen av mobilene, sier Svendsen.

– Nei, det er seier på poeng. Og det siste avgjørende slaget står om pris og da er det ikke noe tvil om at det er Samsung som gir deg mest for pengene, sier Swang og kollegaene nikker bekreftende.

Les mer om mobilene på LydogBilde.no, DinSide.no og Tek.no.