Seks kampers karantene og 46 000 i bot for Tollefsen

Tøff straff for den norske Färjestad-backen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole-Kristian Tollefsen har blitt idømt seks kampers karantene og 46 000 kroner i bot for en takling på Mattias Tedenby i Färjestads kamp mot HV71 sist fredag.

Det melder 31-åringens klubb på sine nettsider.

Tollefsen slapp unna matchstraff, men har i ettertid blitt anmeldt til det svenske ishockeyforbundets disiplinærkomité. 

Med det blir ikke den norske backen å se på isen i SHL før tidligst i oppgjøret mot Skellefteå 30. desember.

(Se taklingen i videovinduet øverst)

Färjestads sportssjef Leif Carlsson tar utestengelsen med fatning.

– Vi har en disiplinærkomité som har ansvar for slike saker. Dommen satt og det får vi leve med, sier Carlsson.

– Kunne vært unngått

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm steiler heller ikke over avgjørelsen til disiplinærkomitéen, og mener Tollefsen fint kunne unngått situasjonen.

– Den taklingen er helt på kanten. Han går inn i situasjonen som tredjemann da backpartneren til Tollefsen har allerede kontroll på Tedenby og følger han inn, sier Dahlstrøm. 

– Den er ikke sinnssyk, men den er unødvendig. Det er en takling Tollefsen kunne unngått. Når man kommer som tredjemann inn fra blindsiden kan det fort bli ganske farlig. Hadde det ikke vært noen Färjestad-back mellom der så hadde det kanskje ikke vært så ille, sier han.

Utestengelsen føyer seg inn i rekken av disiplinærsaker mot Tollefsen, som senest tidligere i november var i medienes søkelys for å ha truet en dommer.

– Hadde det vært første gang Tollefsen gjorde det der så hadde han kanskje sluppet billigere unna, men SHL har full kontroll på ham. De vet hvordan han ser ut, hvilke skøyter og hvilke kølle han bruker, sier Dahlstrøm.

– Seks kamper og 46 000 kroner i bot høres kanskje mye ut, men alle slike situasjoner blir hengende ved ham, og straffen blir strengere for hver gang, sier Dahlstrøm. 

Dahlstrøm forteller at Tollefsens image dreier seg mye om å være tøff, men poengterer at man kan spille tøff hockey og samtidig holde seg under radaren.

– Ole-Kristian er en tøff spiller og det skal smelle litt. Da lever man litt på kanten når det gjelder matchstraffer og slike ting. Da kan det være lurt å roe seg litt ned. Man kan fortsatt være en tøff spiller på hockeybanen uten å få utvisninger, sier han.