– Bytt ut bildet, han er ikke min argeste rival!

Emil Hegle Svendsen fikk «motivasjonsgave» av TV 2.

ÖSTERSUND (TV 2): Skiskyttergutta strutter av selvtillit foran onsdagens individuelle start på verdenscupsesongen, 20 kilometer i Östersund.

For å markere starten på både sesongen og juletida tok TV 2 med seg et knippe kalendergaver til våre tre antatt sterkeste kort - Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø – men forhåpentligvis blir de gladere etter målgang onsdag enn de gjorde av gavene…

– Er det lov å bytte? Det er den harde gaven man alltid så fram til under juletreet, men så åpnet man opp, og så var det noe drit, sier Tarjei Bø og gliser etter å ha åpnet tranflaska fra TV 2.

Stryningen har som kjent vært gjennom en rekke sykdomsplagede sesonger, men har sluppet unna både virus og infeksjoner i høst. Og så gjenstår det å se om ei flaske tran kan bidra til å holde basseluskene på avstand… 

– Jeg har ikke gjort så mange grep (for å unngå sykdom) i år, men jo lenger man holder seg frisk, jo sterkere blir man. Jeg tåler mer av det som «reker» forbi, sier han.

Ikke skremt
I kalendergaven til Emil Hegle Svendsen lå et innrammet bilde av erkerival Martin Fourcade. For noen år siden røpet Petter Northug at han hadde et bilde av Alexander Legkov på baderomsspeilet for å motivere seg til trening hver dag, spørsmålet er om et Fourcade-bildet på nattbordet til Svendsen kan ha samme effekt. 

– Jeg blir ikke akkurat skremt, for å si det sånn, innleder han etter å ha revet av gavepapiret. 

– Men kan det funke? 

– Han er ikke min argeste konkurrent. Det er han som står ved siden av meg, du må endre bildet, sier Svendsen og nikker mot Tarjei Bø. 

– Du sier ikke dette mest fordi Tarjei står ved siden av deg...?

– Det er mange gode å se opp for, og det er klart Fourcade er en veldig god skiskytter. Jeg må gjøre det bra for å slå ham. 

På Sjusjøen uttalte Svendsen at han ønsker å ta den gule trøya fra Fourcade etter at den har vært i fransk eie de fire siste sesongene. Det utspillet ble ikke tatt helt alvorlig av franskmannen selv - som trodde Svendsen hadde fullt fokus på VM på hjemmebane. 

– Fourcade sier du har sagt før at du går for den gule trøya, og så har du gitt opp?

– Jeg har ikke vært i form før. Det er det som er forskjellen. Nå har jeg trent mye bedre. Jeg tror både jeg og Tarjei har som mål å henge med i den kampen, og jeg tror vi er bedre rustet enn på noen år, sier Svendsen, før Bø skyter inn: 

– Fourcade har vært helt overlegen, så jeg tror ikke vi skal være FOR offensive. Men at vi er gode nok til å henge med, det tror jeg vi veit, begge to. Fourcade har vært god når det gjelder. Han har hatt sine problemer, men når konkurransene har kommet i gang, har han vært overlegen igjen, sier en imponert Bø. 

Den rosa panter
Johannes Thingnes Bø var vår bestemann sist sesong, med en femteplass sammenlagt i verdenscupen i tillegg til at han tok Norges eneste VM-gull i Kontiolahti i mars. 

Foran denne sesongen har han byttet farge på børsa, fra gull til rosa. I kalendergaven til lillebror Bø lå en rosa hårspray til å matche våpenet - som falt i smak hos 22-åringen. 

– Konge! Hvis jeg vinner i morgen blir håret rosa, lover Thingnes Bø.