Sophie Elise Isachsen på Se og hørs kjendisgalla. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES
Sophie Elise Isachsen på Se og hørs kjendisgalla. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES

Sophie Elise avslører sin store skrekk

Bloggeren Sophie Elise avslører på bloggen sin hva som gjør henne nervøs og kvalm og hva som får henne til å hyle. 

Bloggeren Sophie Elise Isachsen (20) er i vinden som aldri før. I forrige uke fikk hun prisen årets blogger under Se og Hørs kjendisgalla, og i høst har hun engasjert seg for flyktninger og har blitt tatt mer seriøst enn på lenge.

Fuck you

Takketalen etter at Sophie Elise vant og ble årets blogger, er nest etter Stian «Staysman» Thorbjørnsens frieri, den mest minneverdige takketalen fra utdelingen.

For takketalen ble av den veldig korte sorten, noe hun beskrev til Dagbladet rett etter utdelingen.

– Jeg ble veldig glad for prisen, jeg har faktisk venta på en pris - alle som blogger vil jo ha en pris. På forhånd hadde jeg tenkt å ta en mye lengre takketale om jeg vant, men det ble av den korte sorten.

Hun nøyde seg nemlig med en kort tale, og et tydelig «Fuck you» til alle som ikke har trodd på henne i årenes løp.

Grunnen til den korte talen

Nå kan det se ut til at den korte takketalen ble til av en grunn. Sophie Elise sliter nemlig med ekstrem sceneskrekk.

«Jeg har ekstremt sceneskrekk, og den kommer jeg nok aldri til å bli kvitt. Jeg blir nervøs, kvalm, skjelver, og en gang besvimte jeg nesten. Men derfor utfordrer jeg meg selv så ofte jeg kan på det punktet, for det kan jo bare bli bedre!» skriver hun på bloggen sin.

På bloggen har hun også skrevet at hun «fikk blackout da jeg gikk opp på scenen for å motta prisen» og at hun ikke husker noe av det i etterkant.

– Var det sceneskrekken som gjorde at du fikk blackout på Kjendisgallaen og at takketalen ble av den korte varianten?

– Nei og ja. Den ble så kort som den ble fordi jeg var livredd for å kjede folk, og så ville jeg gi meg når jeg var «på topp» og nettopp hadde sagt noe morsomt. Orket ikke å stå der å prøve å komme med vits etter vits som ingen ler på, så da kjappet jeg meg heller av. Så litt skrekk var det jo! Men der var jeg ikke forberedt først, så da gikk det bedre enn når jeg vet at jeg skal opp på en scene, sier Isachsen da vi ringer henne for å spørre om sceneskrekken.

Sophie Elise danser i «Mitt dansecrew». FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES
Sophie Elise danser i «Mitt dansecrew». FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES

Sceneskrekk på TV

Til tross for sceneskrekken, utfordrer den populære bloggeren seg selv gang på gang. 

– Jeg har jo følt på den skrekken mange ganger, fra jeg var liten og fram til i dag. Verst var det jo naturligvis på «mitt dansecrew» for da var det så mye press. Det var også ganske ille før «lipsync battle» som jeg spilte inn i helgen, merkelig nok slo den inn noe ekstremt da selv om det bare var tull, sier hun til TV 2.

Hun sier at hun blir rolig igjen med en gang hun går av scenen, og at hun klarer å slappe av når det er ferdig.

Avslører hemmeligheter

I sitt siste blogginnlegg avslører hun 10 ting leserne ikke visste om henne fra før. En annen ting som også kommer fram er at hun dekker seg til når hun går ute alene.

«Når jeg går ute i offentligheten alene har jeg nesten alltid caps / lue / hette på hodet. Jeg føler meg naken uten og om jeg er på offentlig transport merker jeg hvordan folk stirrer så mye. Da er det bedre å kunne skjule seg bak noe.» skriver hun.

Til TV2.no utdyper hun:

– Det plager meg ikke, om det er hyggelige mennesker som kommer bort. Men de aller fleste bare peker og roper som om jeg ikke er der, jeg hater å møte på klasser fra skoler for da blir det ekstremt.

– Hvor ille kan stirringen på bussen eller banen bli?

– Sånn at jeg går av lenge før jeg skal.

Fungerer caps-kamuflasjen?

– Litt. Da ser jeg i det minste ikke om folk stirrer på meg, svarer Isahsen til TV 2.