Benítez vraket Martin Ødegaard

Men Petter Veland tror Martin Ødegaard kan få sjansen mot Malmö i Mesterligaen.

Fem Castilla-spillere ble tatt ut i Real Madrids tropp til Copa del Rey-kampen mot Cádiz onsdag, men Rafa Benítez fant ikke plass til Martin Ødegaard (16).

Real Madrid-treneren hadde før uttaket lovet å ta med Castilla-spillere og utelukket ikke at nordmannen ville få en plass i troppen.

Se TV 2s analyse av Martin Ødegaards siste kamp for Real Madrid Castilla øverst i saken!

Derfor velger Benítez slik

Tirsdag trente Ødegaard med førstelaget sammen Castilla-spillerne Philipp Lienhart, Marcos Llorente og Borja Mayoral. De tre sistnevnte fikk en plass i troppen, mens Ødegaard ikke blir med til Estadio Ramón de Carranza. Castilla-spillerne Alvaro Tejero og Carlos Abad trente ikke med førstelaget tirsdag, men fikk også en plass i troppen.

At Ødegaard ikke er med overrasker ikke C More-kommentator Petter Veland.

– Det er lett å tenke at Ødegaard er nummer seks i køen blant Castilla-spillerne. Slik er det ikke. Det er en keeper der som er med kun i tilfelle om en av de to andre blir syk. Så er det to forsvarsspillere med og de er der for å fylle opp for skader. I realiteten er det kun Llorente og Mayoral som er foran ham i køen og slik har det vært, sier Veland til TV 2.

Ødegaard kan få spilletid i Mesterligaen

Kommentatoren mener Ødegaards situasjon i klubben ikke er forandret etter vrakingen. Veland har sett at nordmannen kun har spilt bedre og bedre for Castilla i høst og har blitt mer involvert.

– Benítez velger slik fordi det han har behov for forsvarsspillere. Det handler også om å ta motstanderen på alvor og i cupkamper er det en regel som sier at det kun kan brukes fire reservelagsspillere, forklarer Veland.

– I 99,9 prosent av tilfellene går Real Madrid videre. Er det noe som helst mulighet for at Real Madrid kan rote det til for seg selv så er det i bortekampen. Derfor velger han Llorente og Mayoral som har vært med tidligere og kjenner til rutinene, sier Veland.

C More-kommentatoren tror Ødegaard kan være aktuell til hjemmekampen mot Cádiz, men også i den siste kampen i Mesterligaen hjemme mot Malmö kan det bli spilletid for 16-åringen. Veland har stor tro på at nordmannen blir å se i Real Madrid-drakten i løpet av desember.

– Senest i dag fikk jeg indikasjoner på at Ødegaard kan få muligheten mot Malmö. Når terminlisten kom for Mesterligaen var det den kampen som ble krysset ut. Sannsynligvis ville Real Madrid ha vunnet gruppen på det tidspunktet og det vil blir en fin mulighet til å gi ham spilletid, forklarer Veland.

Her er Real Madrids tropp

Keepere: Casilla, Rubén Yáñez og Carlos Abad.
Forsvarsspillere: Pepe, Nacho, Arbeloa, Lienhart og A. Tejero.
Midtbanespillere: James, Casemiro, Kovacic, Cheryshev, Isco og M. Llorente.
Angripere: Jesé, Lucas Vázquez og Mayoral.