GROV HETS: Kvinnens arbeidsgiver fikk nyss i saken og har suspendert henne fra jobben som elevassistent. Bildet er sladdet av TV 2. FOTO: FACEBOOK / SKJERMDUMP
GROV HETS: Kvinnens arbeidsgiver fikk nyss i saken og har suspendert henne fra jobben som elevassistent. Bildet er sladdet av TV 2. FOTO: FACEBOOK / SKJERMDUMP

Skoleansatt avslørt av rasist-video: – Du ser ut som en tyrkisk jævla uteligger 

Da Rambod Panjaki ble trakassert av en kvinne, begynte han å filme med telefonen. Nå er kvinnen tatt ut av tjeneste ved skolen der hun jobber.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Du tror du er så jævla tøff og så jævla lekker. Du er en loser. Vet du hva, du ser ut som en tyrkisk jævla uteligger. Du er skitstygg, sier kvinnen i videoen.

Rambod Panjaki (28) la videoen ut på Facebook, og responsen uteble ikke. Tirsdag kveld var videoen sett over 1,5 millioner ganger, og innlegget var delt mer enn 26.000 ganger.

– Ikke OK

Hendelsen skjedde i Stockholm fredag kveld. Rambod forklarer at episoden startet med at han parkerte sin bil utenfor porten til sine foreldres hjem for å bære noen tunge ting opp i leiligheten.

IKKE SVENSK NOK? Rambod Panjaki ble utsatt for grov rasistisk hets i Stockholm. FOTO: FACEBOOK
IKKE SVENSK NOK? Rambod Panjaki ble utsatt for grov rasistisk hets i Stockholm. FOTO: FACEBOOK

– Jeg pleier ikke å være den som tar meg nær av sånne plutselige angrep, men jeg kjenner at jeg vil dele dette da dette mennesket/SD-sympatisøren (Sverigedemokraterna, red. anm) går over alle grenser! Synes ikke det er okei at noen skal behandle et annet menneske på dette viset og komme unna med det, skriver han på Facebook.

Suspendert

Kvinnens arbeidsgiver fikk også nyss i videoen og tok affære. Ifølge nyheter24.se reagerer skolens rektor sterkt på saken.

– I et innlegg på Facebook finnes det en film med en person som er ansatt som elevassistent på skolen. Uttalelsene hun kommer med i filmen er uakseptable og vi tar sterk avstand fra dette. Personen det gjelder er tatt ut av tjeneste mens vi gjennomfører en arbeidsrettslig utredning av situasjonen, skriver rektor på Facebook ifølge nyheter24.

Grov utskjelling

Videoen med utskjellingen varer i 2 minutter og 40 sekunder. På et tidspunkt sier kvinnen at hvis han var svensk, så hadde det vært bra, men han er ikke svensk.

– Hva har det med saken å gjøre? spør Rambod.

– Du er ikke svensk. Du er en loser.

Når Rambod sier at han er svensk, protesterer kvinnen.

– Du er svartskallet, du er svartsmusket, du er ikke svensk. 

Tragisk

Rambod opplevde episoden som svært krenkende.

– Jeg synes det er tragisk at et menneske tar seg friheten til å kalle et annet menneske for ekle saker, rasistiske saker og gå løs på mitt utseende, sier han til TV 2.

Rambod har iranske foreldre, men har bodd i Sverige siden 1999. Han synes det er leit at kvinnen er tatt ut av tjeneste på grunn av hendelsen.

– Det er slitsomt og episoden er belastende, sier han til TV 2.