TURBULENT: Paul Gascoigne hadde mildt sagt en turbulent fotballkarriere, og ikke akkurat et roligere liv da den tok slutt. Her er han på plass på premieren av filmen «Gascoigne» i juni tidligere i år. FOTO: LEON NEAL /
TURBULENT: Paul Gascoigne hadde mildt sagt en turbulent fotballkarriere, og ikke akkurat et roligere liv da den tok slutt. Her er han på plass på premieren av filmen «Gascoigne» i juni tidligere i år. FOTO: LEON NEAL /

«Gazza» avslører vanvittig kokain-historie

Da Raoul Moat hadde skutt tre personer og forskanset seg i skogen, dukket Paul Gascoigne opp i morgenkåpen med en stekt kylling og to fiskestenger – overbevist om at morderen var hans bror.

Den mildt sagt bisarre hendelsen fant sted ved Northumberland i 2010.

Paul «Gazza» Gascoigne har levd et liv preget av avhengighet og skandaler, og har flere ganger svevet mellom liv og død. 

Søndag kveld var fotballegenden tilstede på Newcastle Tyne Theatre og fortalte om et av sine mest absurde påfunn for drøye fem år siden.

Det var under den TV-overførte politijakten på Raoul Moat at Gascoigne hadde sittet hjemme i stuen med et utall linjer kokain foran seg. 

Moat hadde skutt sin ekskjæreste Samantha Stobbard, hennes nye kjæreste Chris Brown og en politibetjent før han rømte til skogs.

– Jeg var ganske langt ute og kjøre der jeg satt hjemme i stuen med seks striper kokain foran meg, fortalte Gascoigne ifølge The Mirror.

– Det er ikke mye jeg får med meg der jeg sitter, men jeg har en forestilling av at meg og Raoul Moat er venner. Noen striper senere er vi veldig gode venner, og etter et par glass whisky og enda mer kokain så hadde vi gått på skole med hverandre, sa han. 

– Moat hadde forskanset seg i Rothbury. Det var der jeg pleide å reise på fisketur, så jeg kjente området ganske godt, fortalte Gascoigne.

«Gazza» fortalte at etter enda flere striper med kokain, hadde han fått for seg at Moat var hans bror og at han ville hjelpe ham ut av den vanskelige situasjonen.

– Jeg fant frem et par fiskestenger og en kylling. Jeg tenkte at kyllingen var viktig for han måtte være ihjelsulten, fortalte Gascoigne.

– Da var jeg på den fjortende stripen med kokain, så jeg tok med meg fiskestengene, kyllingen, en jaktjakke og noen ølbokser, og ringte en taxi, sa han.

Da drosjesjåføren forstod hva Gascoigne hadde i planene ble han livredd, og på åstedet ble den tidligere Tottenham, Newcastle og Lazio-spilleren stoppet av politiet.

Ikledd morgenkåpe og hvitt pulver i ansiktet hevdet Gascoigne at han kjente Moat og at han ville hjelpe ham ut av situasjonen. «Gazza» argumenterte med at han selv hadde vært på rehabilitering og visste hvordan man meglet i slike situasjoner.

– Jeg fikk beskjed om å gå hjem. Jeg var helt knust for kyllingen min ble kald, men jeg reiste hjem og sovnet med whiskyflasken i hånden, fortalte han.

Etter over seks timers forhandling med politiet endte det opp med at Raoul Moat skjøt seg selv.

Da «Gazza» våknet neste morgen husket han ingenting, og forstod enda mindre da det var over 250 ubesvarte anrop på telefonen. 

– Jeg tenkte, hva har jeg gjort? Jeg ligger her med en kylling, noen fiskestenger og en jakke. Da forstod jeg at jeg måtte ha gjort noe helt sprøtt, fortalte «Gazza».

– Da slo jeg på Sky News og der var jeg, sa han.

Paul Gascoigne gjorde seg til publikumsfavoritt i flere store klubber. 48-åringen spilte nærmere 100 kamper for både Newcastle og Tottenham før han reiste til Lazio og så videre til Rangers i Skottland. Han er regnet som en av de største engelske fotballtalentene gjennom tidene, men fikk store deler av karrièren ødelagt på grunn av skader.