Slik svarer Helle Bornstein på banan-kritikken

– Jeg vil være tydelig på at jeg ikke gir kostholdsråd til de med spiseforstyrrelser, sier kjendis-PT-en.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I toppen av saken kan du se Helle Bornstein forklare hvorfor du bør holde deg unna banan på God morgen Norge.

Hisser på seg kjendiser

Debatten har rast de siste ukene, etter Helle Bornstein la nordmenns kjære banan i kategorien «usunn mat» på bloggen sin.

Tone Damlis personlige trener har hisset på seg flere kjendiser, og mandag skrev forfatter Linnéa Myhre et innlegg hvor hun langer ut mot treneren.

«Jeg har ikke ord for hvor flau, frustrert og lei meg jeg ble da jeg slo på God morgen Norge i dag tidlig, og så deg stå der og fortelle om hvor usunt det er å spise BANAN. Jeg har ikke ord for hvor problematisk jeg synes det er, og jeg kaster opp på vegne av alle banantilhengere.», skriver Myhre i sitt brev til Bornstein.

– Beklager, Linnea

Myhre har selv slitt med spiseforstyrrelser, og føler seg midt i målgruppen av de som kan tolke banan-kostholdsrådet helt feil. Nå beklager Bornstein overfor Linnéa:

«Jeg beklager virkelig om bananinnlegget er blitt tolket dithen av Linnéa Myhre og andre at banan skal unngås for enhver pris og er usunt. Det var aldri min hensikt.

I fremtiden vil jeg passe godt på at det kommer tydelig frem hvilke målgrupper rådene mine retter seg mot.

Jeg vil være tydelig på at jeg ikke gir kostholdsråd til de med spiseforstyrrelser, dette har jeg ikke nok kunnskap om og det har jeg heller aldri hevdet. De som lider av spiseforstyrrelser bør selvfølgelig søke veiledning hos spesialister på dette feltet.

Min målgruppe for kostholdsråd og trening er først og fremst folk som vil gå ned i vekt og komme i bedre form. I denne sammenhengen har jeg gitt dem faktisk informasjon og det er at banan inneholder mye sukker.

Jeg har også skrevet at bananen inneholder mye sunt, men hvis du av ulike grunner skal unngå sukker, så er det viktig å gi informasjon om sukkerinnholdet i en banan.», skriver Helle Bornstein på Aftenposten.no.

Innlegget er gjengitt med Helle Bornsteins tillatelse.