Verdens-premiere: Her avduker de en stor bilnyhet!

Broom er naturligvis til stede i Sverige.

Denne bilen er det store forventninger til hos Volvo. Broom er tilstede på den eksklusive verdenspremieren. Foto: Benny Christensen
Denne bilen er det store forventninger til hos Volvo. Broom er tilstede på den eksklusive verdenspremieren. Foto: Benny Christensen

Det er hektisk bak Volvos fabrikkporter om dagen. I vår lanserte de den nye familie SUV-en XC90 med stor suksess. En veldig stor suksess faktisk. De kjører på med ekstra skift og produserer alt hva remmer og tøy kan holde.

Men det stopper ikke der. De her flere nyheter på gang. En av de viktigste nybilene på markedet neste år er den helt nye Volvo S90/VC90.

Broom på før-premiere

Brooms bilekspert Benny Christensen satte seg i bilen i morgentimene i dag, for å kjøre ned til Göteborg og være med på en eksklusiv før-premiere på denne viktige nyheten.

S90 og V90 skal erstatte dagens storselger V70, og sedanen S80. Noen få utvalgte medier er invitert til å se nyheten i dag. Nå er det på tide å finne ut hvordan det går med Benny:

– Ring ring!

– Hei, Knut. Her er jeg direkte inne fra visningen! Her er det noen få utvalgte medier som får en en sniktitt på den nye Volvoen. Kall det gjerne en verdens-premiere, det er jo fortsatt en god stund til den offisielt skal debutere på en bilutstilling. 

– Hva er førsteinntrykket av bilen?

– Dette er en stor sedan. Fronten er veldig lik den vi kjenner fra XC90. Samme lamper og grill. Den ser både tøff og eksklusiv ut..Fra siden er taklinjen nesten litt coupe-aktig, selv om bilen er firedørs. Jeg er litt usikker på baklampene og hekken. Men det er mulig at det "vokser på meg litt" etter hvert som jeg venner meg til den.

– Man kan vel nesten sammenfatte dette veldig kort i at det er en XC90 i personbil-utgave. Den bygger forresten på samme plattform også.

Dette er bilene Volvo aldri laget

God innvendig plass

– Innvendig da, har du fått en kikk her?

– Ja, jeg har så vidt vært inni den. Både i for- og baksete. Også innvendig er mye likt XC90, når det gjelder layout og design. Plassen er raus alle veier, og setene så gode som du forventer i en stor Volvo. Også i baksetet er plassen god. Det gjelder for bagasjerommet. Det ser virkelig stort ut.

Legendarisk Volvo-sportsbil kan gjøre comeback

Ikke stasjonsvogn enda. 

– Sett noe til stasjonsvogna eller?

– Nei, den er ikke her.  S90 lanseres jo offisielt først januar i 2016. Og V90 som er den mest aktuelle for oss nordmenn, kommer ikke før til våren. Men denne bilen gir definitivt en pekepinn om hva vi har i vente. 

– Noen prøvetur, da?

– Nope. Skulle forferdelig gjerne hatt det, vet du, men dette er en såkalt statisk visning. Så det må vi nok også komme tilbake til. XC90 er en veldig komfortabel bil. Jeg tror det er grunn til å forvente det samme her. Volvo har ambisjoner om at S90 skal konkurrere med biler som Mercedes E-klasse og Audi A8. Da holder det ikke bare at det ser bra, de må komme opp med en bil som er gjennomført på alle områder hvis de skal klare det. Så dette blir spennende, avslutter Benny.

Dette er den beste svenske-handelen du kan gjøre