Mercedes GLC er virkelig hot i nybilmarkedet, nå må Mercedes tenke nytt for å holde tritt med etterspørselen.
Mercedes GLC er virkelig hot i nybilmarkedet, nå må Mercedes tenke nytt for å holde tritt med etterspørselen.

Utsolgt i Norge – snart skal den komme fra Finland

Visste du at de også bygger biler?

Mercedes er kraftig på offensiven om dagen. De øker salget av en rekke modeller, dessuten har de lansert mange nye biler de siste årene, flere av dem har blitt store suksesser.

En som akkurat er ute og som virkelig har tatt markedet med storm, er familie-SUVen GLC. Den erstatter GLK, som aldri ble noen stor suksess. På GLC er etterspørselen nå større enn Mercedes klarer å dekke opp. Her hjemme regner Mercedes-importøren å selge ut alle bilene de har fått tildelt for 2016, før nyttår i år! Bilene for inneværende år ble solgt etter én dag!

Går på full fart 

Fabrikken i Bremen som bygger bilen, går på full kapasitet og tre skift i døgnet. Dermed må Mercedes tenke nytt for å kunne øke produksjonen ytterligere.

Løsningen er å starte produksjon av GLC i Finland, i tillegg til Tyskland. Mercedes har nemlig allerede en avtale med finske Valmet Automotive. Fra 2017 skal de starte med å bygge GLC, sannsynligvis i betydelige volumer.

Ingen suksess: – Hvorfor solgte GLK så svakt?

Bygge nye fabrikker 

Valmet har opp gjennom årene produsert en rekke bilmodeller, for flere merker. Ofte har det vært snakk om nisjebiler, i relativt små volumer. Valmets fordel som en såkalt kontrakts-produsent, er at de kan være svært fleksible og tilpasse seg etterspørselen, på en enklere måte enn store bilfabrikker kan.

For GLCs del blir det nødvendigvis ikke slik. Her kan det i stedet bli snakk om at Valmet må produsere så mye de klarer. Alternativet for Mercedes er å bygge nye fabrikker, og det er ikke gjort over natten.

Også den norske elbilen Think ble i en periode produsert hos Valmet i Finland. Det skulle vise seg å ikke bli noen stor suksess ...
Også den norske elbilen Think ble i en periode produsert hos Valmet i Finland. Det skulle vise seg å ikke bli noen stor suksess ...

Ny Mercedes-SUV ble utsolgt – på én dag!

Kjørt forbi Audi 

Samtidig har Mercedes et klart uttalt mål om å bli verdens største premium-produsent av biler. Det betyr at salget må økes kraftig, og det er de godt i gang med.

Etter årets ti første måneder, kan merket notere seg for en salgsøkning på hele 15,3 prosent. Det er solid over de to to tyske erkerivalene klarer. BMW øker sitt salg med 5,8 prosent så langt i år, for Audi er det samme tallet 3,6 prosent.

BMW holder førsteplassen med 1,56 millioner solgte biler. Men Mercedes har nå kjørt forbi Audi, 1,53 millioner biler, mot Audis 1,49 millioner.

Norsk suksess 

Mercedes gjør det bra i de aller fleste markeder, ekstra viktig for dem nå er Kina. Mens det kinesiske bilmarkedet generelt har bremset opp, klarer Mercedes likevel å øke salget betydelig. 

Allerede ved utgangen av oktober hadde de passert det totale salget sitt for 2014. Dermed ligger det an til en pen økning.

Her hjemme øker Mercedes salget sitt med hele 17,5 prosent så langt i år. Med det de på plass åtte på registreringsstatistikken her hjemme. Også i Norge har de passert Audi, mens det fortsatt er et godt stykke opp til BMW som selger flest biler av premiummerkene her til lands. 

Topp 10: Disse bilmerkene er mest premium

GLC har fått mye skryt også for interiøret. Mercedes har løftet seg betraktelig på dette området de siste årene.
GLC har fått mye skryt også for interiøret. Mercedes har løftet seg betraktelig på dette området de siste årene.

LES OGSÅ: En av de mest feilfrie bruktbilene du kan kjøpe