Dette har Stabæks nye trener lært av David Moyes

– Jeg føler meg heldig som hadde ett år med Moyes i Spania, sier Billy McKinlay til TV 2.

BERGEN/NADDERUD (TV 2): Mandag kveld ble det klart at skotske Billy McKinlay (46) tar over etter Bob Bradley i Stabæk. Skotten ble ledig etter å fått sparken som assistenttrener i Real Sociedad i november.

Da jobbet 46-åringen under tidligere Manchester United- og Everton-manager David Moyes, som ble avskjediget på samme tidspunkt.

Se presentasjonen øverst i saken!

Har lært mye under Moyes

Etter å ha blitt presentert som ny trener i Stabæk hyllet McKinlay Moyes for tiden i Real Sociedad. Skotten innrømmer at han lærte flere ting under Moyes som han nå håper å dra nytte av i Stabæk.

– Jeg føler meg heldig som hadde ett år med ham i Spania. Det jeg har lært med tanke på organisering, hvordan han spiller, hvordan han forbereder seg og tankeprossessen rundt det, har vært veldig fordelaktig, sa McKinley til TV 2.

– Han har vært til stor hjelp og det har vært et fantastisk år. Jeg er veldig takknemlig for det, og jeg ser frem til å bruke noe av det han lærte meg, fortsatte skotten.

Da Moyes ønsket ham med seg til Spania og Real Sociedad var han aldri i tvil om at han ønsket å dra ned for å lære av den rutinerte manageren.

– Det året jeg hadde med ham i Spania er noe jeg ikke ville gått glipp av med tanke på min utdanning. Å lære hvordan han ser på fotball og hans oppmerksomhet rundt detaljer. Det er noe som jeg kan dra nytte av. Vi hadde et godt forhold og han delte mye med meg. Jeg føler meg veldig heldig som fikk den muligheten, forklarte 46-åringen til TV 2.

Tidligere lagkamerat i Bradford City Gunnar Halle er sikker på at McKinlay vil dra nytte av erfaringene under Moyes, men at Stabæk-treneren må tilpasse seg norsk fotball.

– Han får sikkert god hjelp av de rundt seg i Stabæk. Han må få satt sammen en god gruppe og Stabæk har et bra lag og noe spennende på gang, forklarer Halle til TV 2.

Moyes vil bli en stor suksess

Dessverre for de to skottene gikk det ikke helt etter planen i Spania. Etter en rekke svake resultater fikk de to sparken.

– Det er vanskelig å svare på hva som gikk galt for å være ærlig. Vi hadde noen gode resultater de siste kampene før Las Palmas-kampen. Vi følte at vi ikke fikk de resultatene vi fortjente. Las Palmas-kampen var skuffende. Klubben bestemte seg for å gjøre en endring, fortalte 46-åringen.

McKinlay har nå fått ny jobb, mens David Moyes fortsatt er ledig på jobbmarkedet. Stabæk-treneren er ikke tvil om at Moyes vil komme sterkt tilbake etter de mislykkede oppholdene i Manchester United og Real Sociedad.

– Det er kun snakk om tid. Han er en topp manager og en topp person. Han var snill mot meg når jeg var i Real Sociedad. Det er ingen tvil om at han vil bli en stor suksess om noen år, hvor enn han måtte dra, avslutter McKinlay til TV 2.