– Bakstreversk av Olympiatoppen

TV 2s OL-kommentator Johan Kaggestad mener medalje-målet kommer altfor sent.

Olympiatoppen presenterte mandag - 249 dager før det hele starter - sin medaljemålsetting før OL i Rio neste år.

Målet er at Norge skal prestere bedre enn det som ble gjort i London-OL, som var et meget medaljefattig mesterskap for Norges del. 

Det betyr at man forventer å ta mer enn to gull, én sølv og én bronse. Dette kan skje gjennom minst fem eller ni medaljer, eller forbedret valør på medaljene, mener Olympiatoppen.

Johan Kaggestad.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Johan Kaggestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

TV 2s OL-kommentator Johan Kaggestad er ikke uenig i at Norge må ta flere medaljer, men synes målsettingen kommer altfor sent.

– Det er sent å komme med målsetting nå. Den burde vært lansert for tre år siden! Målene styrer kvaliteten om omfanget på treningen. For å se resultater i OL, må man se prosessen i et toårs-perspektiv, minst. Hvis ikke grunnlaget har vært godt nok de siste årene, hjelper det ikke å spisse nå de siste månedene, sier Kaggestad.

– Målet er realistisk, men bakstreversk. Vi gjorde det oppsiktsvekkende dårlig i London. Og vi har prestert dårlige VM i de olympiske idrettene de siste årene. Jeg savner offensivitet i perioden mellom sommerlekene.

Øverst ser du intervju med toppidrettsjefen om OL-målene 

 Har omorganisert seg

Toppidrettssjef Tore Øvrebø forstår at noen kan være kritiske til tidspunktet for offentliggjøringen av målsettingen.

– Noen synes sikkert de kommer for tidlig. Vi jobber ut fra den måten vi synes er best. Ni måneder er for kort tid for strategiske endringer, men nok tid om man har gode prestasjonskulturer, sier han til TV 2.

Olympiatoppen er tidligere ute med målsettingen enn hva de har vært før. Toppidrettssjefen sier at de skal ta en ny sjekk med 100 dager igjen til OL.

Øvrebø forteller at de siden London-OL har omorganisert seg og evaluert hver enkelt idrett for å stå bedre rustet.

– Vi har sett resultater hos noen idretter. Men andre har mistet litt av grepet. Vi hadde en verdensmester i bryting i fjor. Det hadde vi ikke i år. Men de jobber bra i miljøet. Nå må vi få det realisert i de viktigste konkurransene.