Chris Evans er den nye programlederen for Top Gear på BBC – og nå har han avslørt når vi får se premieren på det første programmet i den populære bilserien. FOTO: YUI MOK
Chris Evans er den nye programlederen for Top Gear på BBC – og nå har han avslørt når vi får se premieren på det første programmet i den populære bilserien. FOTO: YUI MOK

Premieredato for Nye Top Gear er ...

Innspillingen er alt i gang. Se når vi får se den første episoden!

Verdens mest populære bilprogram, og det med hinsides god margin, nærmer seg et skikkelig epokeskifte. Trioen som for alvor fikk fart på BBC-programmet Top Gear, med den alltid like frittalende Jeremy Clarkson i spissen, har fått millioner av fans verden rundt.

Men da Clarkson tidligere i år fant det for godt å gi en av de ansatte i produksjonsteamet en god lusing, var tålmodigheten til BBC-sjefene over. Den slags kunne en ikke bare glatte over, uten videre. 

Det endte, kort fortalt, med at programlederen fikk avskjed på grått papir. Og siden har Top Gear vært i et slags vakum. 

Men nå nærmer det seg altså premieren på det nye Top Gear. Ifølge den engelske avisen The Guardian skjer det 8. mai. 

Totalt vil første sesong bestå at 16 episoder.

Les også: VW får uvetet støtte av Top Gear-Clarkson

Radiomann tar over

Det ble klart relativt tidlig, men naturligvis først etter en rekke spekulasjoner, at radiopersonligheten og selvutnevnt bilfantast og bilsamler, Chris Evans, skulle ta over som programleder.

Clarkson på sin side fikk med seg sine to kolleger og kompiser, James May og Richard Hammond, over til Amazon. Der de skal lage sitt nye TV-show.

Top Gear-merkevaren er det altså BBC og Evans som skal videreføre. 

Evans uten side kicks?

Så langt er det ikke avklart hvilken profil det nye programmet vil få. Ei heller er det kjent hvorvidt Evans får selskap av en eller flere andre til å presentere innholdet i programmet. 

Han har tidligere uttalt at han ikke har lyst å følge akkurat den samme oppskriften som trioen han overtar etter har gjort.

Det som er sikkert, er at Top Gear-gjengen drar til USA for å gjøre nye innspillinger nå januar.

Les også: Nå jobber Clarkson for Top Gear igjen

Mye å glede seg til

For de av dere som ikke har noen tro på at nye Top Gear vil bli noe å følge med på, så er det naturligvis en trøst av BBC lover en julespesial med Clarkson og Co. En slags siste ståhei, før en overlater scenen til det nye konseptet.

Clarkson, Hammond og May på sin side, skal også være i gang med nytt program.

Vi våger påstanden at de som virkelig sitter igjen som vinnere her, er alle de som liker bilprogram/underholdning med den unike, britiske humoren. Vi har trolig mye å se fram til i tiden som kommer.

Les også: Sparer nesten 100.000 kroner i året på å kjøre Tesla