Slik ser det ut på innsiden av den første modell ut i Vignale-utvalget til Ford. Dette skal bli premiummodeller som koster mer, har mye utstyr og et helt spesielt oppfølgingsopplegg rundt servicer.
Slik ser det ut på innsiden av den første modell ut i Vignale-utvalget til Ford. Dette skal bli premiummodeller som koster mer, har mye utstyr og et helt spesielt oppfølgingsopplegg rundt servicer.

Nå starter salget av ny luksusbil i Norge

Vektlegger et bilhold utenom det vanlige. Se prisene:

I disse dager braker det løs. Ford, som først og fremst er kjent for å være et folkelig bilmerke, håper å kunne yppe seg litt i premiumsegmentet.

Det vil de gjøre med en mer påkostet modellrekke som kalles Vignale. I første omgang er det Mondeo som kommer i Vignale-utgave. Men allerede neste år kommer det også en lignende variant av den populære flerbruksbilen S-Max.

Men Vignale-konseptet handler om mer enn bare selve bilen. Ford ønsker å gjøre både kjøpsprosess, eierskap og service til en helt spesiell opplevelse.

Les også: Bilen som skal skjemme deg bort

Startprisen 

Mondeo Vignale blir utelukkende tilgjengelig med de litt større motoralternativene. Dermed blir startprisen på 403.000 kroner. Da får du hybridmodellen (sedan) på 184 hk.

2.0 TDCi-motoren er tilgjengelig med to ytelser – 180 hk og 210 hk. Sistnevnte er tilgjengelig med PowerShift automatgir, mens utgaven med 180 hk kan fås både som manuell eller PowerShift automat.

Sistnevnte er også tilgjengelig i kombinasjon med firehjulsdrift.

Prisene på disse modellene starter på henholdsvis 457.000 kr og 467.000, i stasjonsvognutgave.

Prisen for Mondeo Vignale med den store 2-liters EcoBoost-motoren på 240 hk, starter på 540.000 kroner som sedan, og 10.000 kroner ekstra om du vil ha den som stasjonvogn.

Aktiv støydemping

Rent visuelt er Vignale-modellen gjenkjennelig med det heksagon-formede mønsteret i grillen, Vignale-logoer og egne 18" felger.

Skinnseter er standard, og her finner man det samme designet som i grillen – Ford Vignales sekskantede signaturmønster. Også dashbordet, armlenet og de øvre dørpanelene er skinntrukket med premium Windsor-skinn.

Vignale-modellene har også en støysvak kupè som følge av laminerte vinduer og Active Noise Control (aktiv støydempingskontroll) på dieselmodellene.

Les også: Topp 10: Disse merken er mest premium

Ford Mondeo i Vignale-utgave. Merk blant annet grillen og felgene, som er unike for Vignale-utgaven.
Ford Mondeo i Vignale-utgave. Merk blant annet grillen og felgene, som er unike for Vignale-utgaven.

Mye utstyr

Utstyret er også mer omfattende enn vanlig. Utover de adaptive LED-hovedlysene og de eksklusive skinnsetene, finner man for eksempel 10-veis elektrisk justerbart førersete med minne, Sony lydsystem med SYNC 2, stemmestyring og 8" touchskjerm, ryggekamera, 18'' alufelger, trafikkskiltgjenkjenning, Lane Keeper, adaptiv cruisekontroll, fotgjengeroppdagelse, avstandsvarsling, parkeringssensorer, nøkkelfritt system, og takrails på stasjonsvogn.

Ekstrautstyret inkluderer blant annet panoramaglasstak, 19" alufelger, elektrisk bakluke (på stasjonsvogn), varme i rattet og i baksetene, motor/kupevarmer med fjernkontroll og massasjeseter.

Les også: Her er et nytt luksusmerke på plass i Norge

Døgnåpent kundesenter

Vignale-opplevelsen skal tilbys hos utvalgte FordStores. Her vil det være en dedikert avdeling for Vignale-kundene; en såkalt Vignale-Lounge.

Egne kunderådgivere tar imot kunden, og innredningen byr på nytenkende presentasjonsmetoder, blant annet ved hjelp av et spesielt bord med en stor berøringsskjerm. Her kan man vise produktet, konfigurere en bil etter spesifikke ønsker og se mulighetene som ligger i Vignale-konseptet.

Det er også egen dedikert kundeservice, Vignale One Call, tilgjengelig hele døgnet – dersom man skulle ha spørsmål utenfor FordStores åpningstid.

Egen kolleksjon 

Når det er tid for  service, tilbys en hente- og leveringstjeneste – slik at man selv kan slippe å kjøre til og fra verkstedet. Velger man en utvidet service, Premium Bilpleie, vil bilen også vaskes og finpusses.

Ford lanserer også en egen kolleksjon med tilbehør. Vignale Collection består blant annet av en weekendbag, Vignale iPhone-etui og Vignale kreditkortetui. 

Les også: Så mye luksus får du for under 100.000 kroner

Ford har plukket av alle Mondeo-merkene på denne, her er det bare noen diskrete Vignale-merker på bilen.
Ford har plukket av alle Mondeo-merkene på denne, her er det bare noen diskrete Vignale-merker på bilen.