GULLJENTE: Ida Alstad var viktig da Norge tok EM-gull i fjor.  (AP Photo/MTI, Zsolt Czegledi)
GULLJENTE: Ida Alstad var viktig da Norge tok EM-gull i fjor.  (AP Photo/MTI, Zsolt Czegledi)

Håndballekspert vil ha Alstad til VM

Randi Gustad mener Norge trenger Ida Alstad (30) i midtforsvaret. – Jeg er superklar, sier forsvarskjempen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha sett de norske håndballjentene slite med å få forsvaret til å fungere i Møbelringen Cup, så har Randi Gustad et tips til Thorir Hergeirsson: 

– Hent inn Ida Alstad!

Byåsen-spilleren ble veiet å funnet for lett da VM-uttaket ble gjort.

Hun fikk akillessenen revet av i den danske cupfinalen 27. desember i fjor. Men har vært tilbake på banen i høst.

Til TV 2 mandag, etter å ha spilt rekruttlandskamper i helgen, sier hun at hun er smertefri etter skaden og klar til å steppe inn i VM om det er behov for det.

–  Det er alle reservene. Jeg er selvfølgelig superklar. Jeg tror det er viktig at de 16 som er tatt ut får ro til å spille seg sammen. Men hvis det trengs, er jeg klar, sier Alstad.

Gustad hadde håpet det var plass til Alstad i troppen opprinnelig. Og nå håper hun landslagssjefen vil revurdere uttaket sitt. For 30-åringen har egenskaper som TV 2-eksperten ser mangler i det norske laget.

– Hun er ekstremt aggressiv, hun er god til å snakke. Dirigere. Den rollen har ikke de andre klart å ta i disse tre kampene. Spesielt i forsvar er den rollen uvurderlig, sier hun.

Vilde Mortensen Ingstad fikk en plass i troppen. Men i Møbelringen Cup kom ikke linjespilleren fra Oppsal på banen i det hele tatt.

– Jeg skulle gjerne sett en Ida Alstad i det midtforsvaret. Ikke minst med tanke på at det var tre kamper i Møbelringen Cup hvor Vilde Ingstad, den tredje strekspilleren, ikke kom innpå et minutt. Hvis han ikke bruker henne i disse treningskampene, så virker det som litt luksus å ha med en tredje strekspiller. For vi vet at Ingstad også kan spille forsvar, sier Gustad.

For mens de VM-klare testet formen mot Russland, Nederland og Sverige, var Alstad i aksjon med rekruttlandslaget mot Island. Og Gustad mener det ikke er for sent å snu. For Hergeirsson trenger ikke å melde inn den endelige VM-troppen før teknisk møte kvelden før VM-åpningen mot Russland. 

– Jeg ville ikke lurt så veldig lenge på om jeg skulle hentet inn en Alstad. For hun gjorde det nemlig veldig bra i sine rekruttlandskamper i helgen, hvor rekruttlandslaget slo Island og Alstad var god i midtforsvaret, sier den tidligere landslagsspilleren.