TV 2 erfarer: Østberg blir førstefører for M-Sport

Mads Østberg tilbake i Ford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer blir Mads Østberg førstefører for det britiske laget M-Sport i 2016.

Østbergs nåværende arbeidsgiver Citroën har valgt å ta ett års pause fra rally-VM, noe som kunne satt 28-åringens karriere på spill.

– Jeg har byttet skjorte og skal kjøre for Ford igjen. Det er en ettårsavtale som gjelder for 2016, forteller Østberg til TV 2.

– Mads Østberg, som har levert jevnlige pallplasser på alle løse underlag, vil tilføre teamet kapasitet til å utfordre pallplasser og mulige seiere gjennom sesongen, skriver M-Sport i en pressemelding.

– Jeg ser virkelig fram til sesongen som kommer, og jeg er stolt over å bli ønsket velkommen tilbake til M-Sport. Ford Fiesta RS WRC har vært en viktig del av karrieren min, og det er en god følelse å komme tilbake til et team hvor jeg har hatt mye suksess tidligere, kommenterer Østberg. 

– Jeg føler at jeg har utviklet meg som fører siden sist jeg kjørte Fiestaen, og planen er å fortsette utviklingen neste år. Jeg vil øke speeden ytterligere, jeg vil kjempe om flere pallplasseringer, og jeg tror at seire er mulig. Jeg vil bli raskere, og jeg tror jeg kan klare det uten at det går utover påliteligheten, fortsetter han.

Årsaken til at Citroën dropper VM i rally er at bilfabrikken skal utvikle en ny bil til 2017-sesongen. Det ønsker franskmennene å gjøre skikkelig, og de har vedtatt at den beste måten er å stå over VM kommende sesong, for i stedet å bruke alle ressurser og penger på den nye bilen.

Østberg endte på fjerdeplass i forrige sesongs rally-VM, bak Andreas Mikkelsen, og vil kommende sesong være tilbake i førersetet med Ford-logoen på brystet, og har med det sikret seg en av de siste plassene som betalt rally-fører i VM.

– Jeg vil tro jeg har sikret en av de siste plassene som betalt fører i Rally-VM. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med det setet jeg har fått, sier han.

Mandag kan du se sesongoppsummeringen av WRC 2015 på TV 2 Sportskanalen kl. 22.10.