TV 2s Premier League-ekspert: – Liverpool-fansen har god grunn til å være optimistiske

Men Simen Stamsø Møller tror likevel ikke klubben klarer den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens syv av åtte lag foran på tabellen avga poeng, benyttet Liverpool muligheten til å klatre til en sjetteplass i Premier League med sin 1-0-seier over Swansea hjemme på Anfield søndag ettermiddag.

(Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst)

Det var aldri en fantastisk fotballkamp av hjemmelaget, men med tre poeng i banken har de røde fra Merseyside nå fire poeng opp til den viktige fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill neste sesong, og bare seks poeng opp til ligaleder Manchester City.

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller synes Liverpool er på rett vei, og sier fansen har grunn til å være optimistiske.

– Liverpool har en mye større mulighet for å klare en topp fire-plassering nå enn bare for noen måneder siden. Liverpool-supportere er helt sikkert styrket i troen og det har de god grunn til. Når man i tillegg ser at de får viktige spillere som Jordan Henderson og Daniel Sturridge tilbake fra langtidsskader så bør det gi styrket tro, sier han.

Stamsø Møller trekker særlig frem kaptein Henderson som den viktigste brikken å få tilbake for Jürgen Klopps menn.

– Henderson er ikke en spiller som er mye skadet. Han var uheldig da han pådro seg bruddet i foten, og jeg tror han kommer til å holde seg skadefri. Med han, James Milner og Adam Lallana som løpere tror jeg det kan bli veldig bra, sier han.

– Stor forskjell fra tidligere i sesongen

Stamsø Møller forteller at han ser stor forskjell på Liverpool nå enn tidligere i sesongen, og kampen på søndag viser at laget er i dytten.

– Den største forskjellen fra tidligere er at Liverpool skapte akkurat nok til å vinne kampen. Tidligere har man sittet med en følelse av at de har gjort akkurat nok til ikke å vinne. De har hatt et spillmessig overtak, men slitt med å omsette overtaket i et sluttprodukt. I går gjorde de akkurat nok. Hvis man trekker frem scoringsekvensen så har de marginene med seg. At Kyle Naughton går opp slik han gjør, gir dem den hjelpen de trenger. Det er typisk for lag i flytsonen. De marginene var der ikke tidligere i sesongen, sier han.

– Det har litt å si at de klarer å skape ting uten en spiller som Philip Coutinho på banen. Du ser at de mangler noe offensivt. Det har de gjort hele sesongen, og da er entusiasmen og energien viktigere enn finspillet. Det å ta ballen og momentum fra motstanderne bidrar til å vippe kampene i Liverpools favør. De er veldig på rett vei, sier han.

At Jürgen Klopp har kommet inn har utvilsomt gitt laget et løft, og Premier League-eksperten ser en glede og entusiasme som tidligere har vært mangelvare i klubben.

– Den største forskjellen på laget under Klopp i forhold til Brendan Rodgers er at de spiller med større energi, et stort fokus på tidlig gjenvinning og med tydeligere roller. Det ser ut som at spillerne trives med å ha slike prinsipper å forholde seg til, og det er mer glede å spore i laget. Det er kanskje det aller viktigste aspektet, sier han.

– Der Rodgers var mer tilbakeholden og betenkt, gjør Klopp ting på instinkt. Om det er å skryte av spillere, juble hemningsløst eller kjefte på dem, så er det ikke påtatt. Klopp virker helt genuin i alt han gjør. Du ser det tydelig på spillerne. I starten så det nesten ut som om de var satt ut fordi treneren var så engasjert, sier Stamsø Møller.

Tror fortsatt på femteplass

Et samlet ekspertpanel tippet før sesongen Liverpool på femteplass, men selv om en klar topp fire-kandidat som Chelsea har åpnet sesongen langt under forventet, tror ikke Stamsø Møller at Liverpool per dags dato er sterke nok til å snappe fjerdeplassen.

– Hvis jeg skal tippe igjen akkurat nå, så tror jeg fortsatt Liverpool ender på femteplass. Det er viktig ikke å la seg rive med etter helgens resultater. Det er så mange gode lag der oppe. Begge Manchester-lagene og Arsenal er bedre, så om man skal tippe Liverpool på topp fire innebærer det da å måtte eliminere Tottenham, som jeg synes har sett veldig sterke ut til nå, sier Møller.

– De får vinne de kampene som må vinnes, så får vi heller prates igjen i januar, sier han.