Fotballryktene:
– Brasiliansk superreserve på vei til Manchester United

Og nå må Arsenal kjøpe seg ut av skademarerittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En dag igjen. Bare en eneste dag igjen til vi kan finne frem kalenderne.

Da tenker vi ikke på den med 24 luker, men den som har 31 luker å åpne. Før overgangsvinduet igjen står på vid gap.

Nå skal man bare gjennom en lang juletid, og så er høytiden her for oss alle. Tiden der navn kan settes på kontrakter og spillerstaller kan utvides eller kontoer kan fylles opp.

I den anledning har vi satt sammen en deilig ryktemeny for å markere at det er siste dag i november.

Manchester United-manager Louis van Gaal har innsett at han må gjøre endringer offensivt dersom laget hans skal kjempe om ligagullet i mai. Nå skriver den sveitsiske avisen Blick at speidere fra Manchester United var til stede på St. Jakob-Park da Basel møtte Fiorentina i forrige uke. Og det var en kar på hvert av lagene som var gjenstand for britenes oppmerksomhet. Breel Embolo har lenge vært koblet til både Arsenal og Tottenham, men den 18 år gamle Basel-angriperen skal nå stå høyt i kurs hos Manchester United også. Det gjør også Fiorentinas Borja Valero. Den 30 år gamle spanjolen var ingen enorm suksess da han var i West Bromwich Albion, men van Gaal tror han kan få midtbanespilleren til å fungere i Premier League også.

Manchester United trodde de hadde sikret seg Lucas Moura da brasilianeren forlot hjemlandet for å friste lykken i Europa. Han var til og med gjennom en medisinsk test på treningsfeltet i Carrington. Men Paris Saint-Germain kunne lokke med en superlønn engelskmennene ikke kunne matche. Etter hvert som pengene har rent ut av PSG-eierne og stjernene er blitt flere og flere på Parc des Princes, er Moura blitt en superreserve. Det er en tilværelse han ikke er veldig glad i. Derfor skal han være interessert i å flytte på seg når overgangsvinduet åpner. Ifølge L'Equipe skal Manchester United være lysten på å gi ham en ny sjanse til å bli en rød djevel.

Vi kommer ikke unna en daglig Cristiano Ronaldo-oppdatering. Nå kan The Sun melde at den portugisiske superstjernen skal ha gitt Paris Saint-Germain et løfte om at de er den eneste klubben det er aktuelt å forlate Real Madrid for.

Skadene hoper seg opp for Arsenal-manager Arsene Wenger. I søndagens kamp måtte Alexis Sanchez hinke av banen med det som så ut som en alvorlig strekkskade. Det kan tvinge Wenger til å gjøre noe offensivt. For med Sanchez, Theo Walcott og Danny Welbeck ute på ubestemt tid, så begynner det å tynnes ut i rekkene. Nå hevder ryktemaskinen Fichajes at The Gunners bare er dager unna å legge et bud på bordet for Celtas 29 år gamle angriper Nolito. Alderen gjør ryktet mindre troverdig, men samtidig er Nolito en spiller som kan spille både som spiss og i en treer bak en enslig spydspiss, noe som gjør ham til en typisk Wenger-signering.

Med Francis Coquelin også ute av spill i noen måneder, så er behovet for en defensiv midtbanespiller prekært. Men de som holder nivået The Gunners er ute etter koster litt mer enn en skjorte. Og da får Wenger utslett. Da kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at han derfor har sendt speiderkorpset sitt til Portugal for å kikke på Portos Ruben Neves, skriver Sport Witness. I 18-åringen får han en kar med fremtiden foran seg, som allerede er etablert på topplan i Europa. Dermed trenger han ikke å få dårlig samvittighet for langtidsbruken av en eventuell investering.

Jamie Vardys herjinger gjør at selv spissreservene til Leicester står høyt i kurs. Kroaten Andrej Kramaric har bare fått et innhopp på tolv minutter mot Arsenal denne sesongen. Men nå står de italienske storklubbene i kø for å redde 24-åringen bort fra benken på King Power Stadium. Gazzetta dello Sport skriver at AC Milan, Inter, Juventus og Bologna alle er overbevist om at en spiss som puster Vardy i nakken må holde veldig høyt nivå. De ønsker derfor alle å hente 24-åringen til Italia i januar.

Vardy har gitt ordet målmaskin et ansikt. Men det betyr ikke at alle managere er like overbevist om at 28-åringen er den beste spissen i Premier League. Everton-sjef Roberto Martinez er helt klar på at han aldri ville byttet Romelu Lukaku mot Premier Leagues toppscorer, skriver Daily Mail.

Det blir vel en drøy overdrivelse å påstå at målene renner inn for Chelsea denne sesongen. 17 nettkjenninger på 14 kamper lukter det ikke akkurat gull av. Da kommer det sikkert som en lettelse for Chelsea-fansen at en brasiliansk målmaskin nå kommer med ganske så sterke hentydninger om at han kan være på vei til londonklubben. Alex Teixeira har scoret 23 mål på 23 kamper for Sjakthar Donetsk denne sesongen, og han forteller til det brasilianske magasinet Lance at han har tilbud fra Chelsea, Juventus og Paris Saint-Germain, men at det er å spille i Premier League som er drømmen hans. 

En annen på Chelseas ønskeliste er den 18 år gamle midtbanespilleren Riccardo Mandragora. Han fikk sin Serie A-debut for Genoa forrige sesong og har denne sesongen vært leid ut til Pescara. Mandragora har vært fast inventar på midtbanen til Serie B-klubben, og nå er det flere storklubber som har fått øynene opp for ham. Inter, Juventus, AC Milan og Roma er alle interesserte, noe også West Ham er. Men ifølge Calcio Mercato er Inter favorittklubben hans og dermed også favoritter til å sikre seg signaturen hans når han flytter fra Genoa.

Se for deg deadline day etter januarvinduet med Harry Redknapp komme kjørende. Han stopper opp SUV'en sin og ruller ned vinduet og forteller om dagens hendelser på overgangsfronten. Vel, det er ikke så utenkelig som det høres ut som. For nå skriver Daily Mirror at den tidligere Tottenham-, West Ham-, Southampton-, QPR- og Bournemouth-manageren er aktuell som ny Newcastle-sjef hvis/når Steve McClaren får sparken.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har ikke lagt skjul på at han kan tenke seg en bedre førstekeeper enn Simon Mignolet. Og det kan bli Stokes sisteskanse Jack Butland. The Sun skriver at Klopp har bitt seg merke i 22-åringen, som utfordrer Joe Hart om plassen mellom stengene for England i sommerens EM.

Klopps forgjenger Brendan Rodgers prøvde å hente russiske Denis Tsjerysjev fra Real Madrid i sommer, men fikk et blankt nei. 24-åringen imponerte storveis på utlån til Villarreal forrige sesong. Rafa Benitez ville ikke la angriperen gå fordi han hadde ham i planene sine. Men så langt er det blitt med to innhopp fra benken for Tsjerysjev. Nå ønsker han å forlate den spanske storklubben for å få spilletid før sommerens EM. Dermed kan Klopp komme til å klare det Rodgers ikke klarte og få Tsjerysjev i Liverpool-trøye denne sesongen, skriver Marca.