SNUBLET IGJEN: Philadelphia 76ers gikk nok en gang på trynet i nattens kamp mot Mephies Grizzlies. Nå står laget med amerikansk idrettshistories lengste tapsrekke. (AP Photo/Brandon Dill)
SNUBLET IGJEN: Philadelphia 76ers gikk nok en gang på trynet i nattens kamp mot Mephies Grizzlies. Nå står laget med amerikansk idrettshistories lengste tapsrekke. (AP Photo/Brandon Dill)

Bare sorgen for «USAs dårligste idrettslag»

Philadelphia 76ers sørger for negativ presse både på og utenfor banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med åttepoengs-tap for Memphis Grizzlies natt til mandag sørget Philadelphia 76ers for en historisk rekord. 

Laget fra Pennsylvania står nå med 0-18 denne sesongen og hele 28 strake tap siden forrige sesong. 

Det er den verste tapsrekken for et amerikansk idrettslag gjennom tidene –  uansett idrett.

Samtidig som 76ers lager negative overskrifter for sitt sine prestasjoner på banen, sørger kanskje lagets største stjerne Jahil Okafor for negative overskrifter utenfor.

Trøblete «rookie»

Forrige uke dukket det opp videoer av 19-åringen, som ble valgt som nummer tre i draften i sommer, i slagsmål med motstanderfans utenfor «The Garden» etter å ha tapt for Boston Celtics, før nyheten om at Okafor nylig også ble stoppet av politiet etter å ha kjørt i vanvittige 109 kilometer i timen over fartsgrensen.

76ers trener Brett Brown nekter ikke for beskyldningene, og forteller media om sin bekymring stjernespilleren.

– Negativ omtale er alltid bekymringsverdig, sier Brown ifølge Newcastle Herald.

– Likevel tror jeg overskriftene forverrer problemene. Han er en 19 år gammel gutt, og som alle andre unge gutter forsøker man å hjelpe dem og veilede dem. Han vet han har gjort feil, og vi vet han har gjort feil. Nå handler det om å løse dette som en klubb, sier Brown. 

Okafor selv brukte timene etter gårsdagens tap til å beklage sin oppførsel på Twitter.

– Jeg krever svært mye av meg selv, og er ikke stolt over oppførselen min den siste tiden. Jeg er selv ansvarlig for mine egne valg og handlinger, skriver Okafor.

– Jeg vil ikke være en distraksjon for lagkameratene mine, og jeg er takknemlig for støtten og veiledningen jeg får. Jeg er 100 % fokusert på oppgavene mine på banen, og ønsker å snu skuten, skriver han.

Det får 19-åringen sjansen til allerede på tirsdag. Da møter står Los Angeles Lakers og Kobe Bryant, som nylig annonserte at dette er hans siste sesong, på motsatt banehalvdel. Lakers står med bare to seire på 16 forsøk denne sesongen.