GOD KAMP AV OFTEDAL: Stine Bredal Oftedal ble sammen med Heidi Løke Norges toppscorer med seks mål i ettmålsseieren over Sverige.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD KAMP AV OFTEDAL: Stine Bredal Oftedal ble sammen med Heidi Løke Norges toppscorer med seks mål i ettmålsseieren over Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Knapp seier for Norge i VM-generalprøven

Norge slo Sverige med ett mål i Håkonshallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Sverige 28-27

Norge fikk en siste kampgjennomkjøring før avkast i VM neste lørdag med 28-27-seier over Sverige i den siste kampen i Møbelringen Cup.

– For store avstander
Forsvarsproblemene fra de foregående kampene i turneringen vedvarte til en viss grad, men det var tydelig bedring å spore i den andre omgangen.

Nå har landslagssjef Thorir Hergeirsson en uke på seg til å gjøre de nødvendige justeringene.

– Jeg synes vi kommer brukbart i gang, men så faller vi litt fra hverandre. Det blir for store avstander og liten intensitet. Vi gjør ikke jobben ferdig, sier Hergeirsson til TV 2.

– Når vi slipper oss ned på 75 prosent, er ikke forsvaret vårt bedre enn at vi slipper inn 15-16 mål (per omgang). Det har det heller aldri vært for Norge. Norge er et arbeidslag som trenger alle på tå dersom vi skal slippe inn ti mål hver omgang. Vi er på vei dit, men fire-fem-seks mål unna.

– Betryggende
Stine Bredal Oftedal var et av de store lyspunktene for Norge i Håkonshallen. 24-åringen scoret seks mål og ble Norges toppscorer sammen med Heidi Løke.

– Vi starter ikke sånn vi vil i forsvar, men så klarer vi å justere det. Det synes jeg er deilig. Fremover, når vi er tålmodige og spiller lenge, er vi veldig flinke. I tillegg er vi gode på å løpe. Klarer vi å sette det bakover litt tidligere, så er vi virkelig på gang, sier Bredal Oftedal til TV 2.

Silje Solberg startet kampen på benken til fordel for Kari Aalvik Grimsbø, men kom inn etter hvilen og leverte en god andreomgang i Norges mål.

– Det var veldig deilig. Det er bra for selvtilliten før mesterskapet starter. Jeg står med et bra forsvar foran meg. Det er deilig å komme skikkelig i gang.

– Du har kjent på presset?

– Ja, det har vært litt mer enn normalt, men sånn er det.

TV 2s håndballekspert synes det er gledelig at Solberg leverte en god kamp under en uke før VM.

– Det var veldig betryggende. Det er ikke bare at hun har 50 i redningsprosent og ti redninger, men måten hun redder de på. Hun gjør det i avgjørende øyeblikkene, sier Randi Gustad.

Russland vant Møbelringen Cup, mens Norge havnet på andreplass.

Håndball-VM starter 5. desember. Slik sendes kampene på TV 2s kanaler!

Vant med ett mål
Den første omgangen i Håkonshallen fortonet seg i noenlunde samme spor som oppgjøret mot Nederland lørdag. De norske håndballjentene slet i forsvar mot Sverige og lå under 6-7 da kampen passerte ti minutt.

Men ett av lyspunktene i den første omgangen med norske øyne var utvilsomt Stine Bredal Oftedal. Issy Paris-spilleren var Norges desidert beste spiller og leverte fem scoringer. Til pause sto det 16-15 i favør Sverige.

Differansen mellom lagene holdt seg på mellom ett og to mål i den andre omgangen. Silje Solberg erstattet Kari Aalvik Grimsbø mellom stengene og leverte flere gode redninger.

Fremover på banen fløt det litt bedre enn i den første. I overtall i sluttminuttene klarte Norge å snu oppgjøret i sin favør og juble for ettmålsseier med sifrene 28-27.