Northugs uventede svar fikk TV 2s reporterteam til å flire

– Hvor stor er sjansen for at du vinner på Lillehammer, Petter?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RUKA/BERGEN (TV 2): Petter Northug jr. var sjanseløs i kamp mot Martin Johnsrud Sundby denne helgen, og etter jakstarten lørdag var han full av lovord om Johnsrud Sundby.

Samtidig er han offensiv med tanke på sine egne muligheter. 

– Jeg veldig fornøyd med å ta en andreplass og 160 poeng totalt her. Jeg må noen år tilbake siden jeg hadde en så god start, sier Northug til TV 2.

– Er du uroet over avstanden frem?

– Han er i en klasse for seg, vi må bare innse det. Vi vet det vi som går bak der at skal vi hamle opp med ham så må vi gå fortere. Jeg vet at jeg kommer til å gå fortere frem mot Tour de Ski, men det kan det jo hende at Martin gjør også, sier Northug til TV 2.

– Hvor stor er sjansen for at du vinner på Lillehammer?

– Den er stor, gliser Northug og får både TV 2s reporter og langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til å bryte ut i latter.

– Det svaret hadde dere ikke ventet dere, flirte han.

For Martin Johnsrud Sundby har det vært en strålende helg.

Han har vunnet begge distanserennene, og kom seg i tillegg videre fra prologen på sprinten.

Ikke akkurat dagligdags det siste for Johnsrud Sundby, som vant minitouren med 44 sekunder ned til Northug. Han er fornøyd, men tror ikke det blir plankekjøring resten av sesongen.

– Akkurat denne helgen har det vært innmari allright å være meg. Jeg har hatt ekstrem gode ski, har hatt en bra kropp og en god helg. Jeg må jobbe hardt for å få til dette hver helg, sier Johnsrud Sundby til TV 2.

– Men det er ikke sikkert at jeg blir noe bedre form utover vinteren. Det er kanskje den største forskjellen: at de andre ikke er helt på topp ennå.