Frustrert Costa kastet vesten mot Mourinho da han ikke fikk spille

– Hvis Diego ønsker å skade meg, så skjer det ikke med en vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham 0-0 Chelsea

Etter den fryktelige sesongstarten kom Chelsea til White Hart Lane med to strake seirer og en etterlengtet opptur i bagasjen.

Søndag ventet Tottenham, Premier Leagues kanskje største formlag, til det som etter alle solemerker ville bli en jevn kamp.

Jevnt ble det i aller høyeste grad også, men ikke helt sjansefattig. Både Son og Hazard hadde nemlig store muligheter til å avgjøre kampen. Diego Costa, på sin side, ble frustrert da han ikke fikk spille og kastet vesten på Mourinho.

– Dette kommer til å bli en sak. Det er lett å se at han er dritsur og vil ta opp kampen mot Mourinho. Det er en kamp han vil slite med å vinne, sa Erik Thorstvedt etter kampen.

– Ingen konflikt

José Mourinho var svært godt fornøyd med laget etter kampen og presiserte at det ikke eksisterer noen problemer mellom ham og Diego Costa. 

– Kollektivt var dette vår beste kamp for sesongen. Vi var solide defensivt mot et godt lag, og uten en klar «nier» fikk vi plassert ulike spillere i farlige posisjoner. Costa ble på benken fordi han ikke ville hevet laget. Jeg tror ikke han kunne gjort det bedre enn Hazard eller Oscar, som begge spilte godt. Jeg gjør kun bytter når jeg tror det vil forbedre laget, sa Chelsea-manageren.

– Alle har vært på benken, selv Hazard. Costa er privilegert som ikke har vært på benken før nå. I dag følte vi at det var bedre å spille uten ham, og vi er godt fornøyde med avgjørelsen. Og det er helt normalt at en toppspiller ikke er fornøyd med å sitte på benken. Hvis Diego ønsker å skade meg, så skjer det ikke med en vest. Jeg har et godt forhold til ham, flirte Mourinho.

Managerkollega Mauricio Pochettino omtalte sine egne spillere som helter, og mente at Chelsea hadde større grunn til å være fornøyd med resultatet enn hans eget lag. 

– De hadde bare ett skudd på mål og gjorde ikke stort for å vinne kampen. Vi prøvde å vinne og fortjente å få mer ut av denne kampen. 

Store sjanser begge veier

Mourinho plasserte altså Diego Costa på benken og startet kampen uten ren spiss. Bortelagets angrep ble i stedet en dynamisk kvartett bestående av Hazard, Oscar, Willian og Pedro.

Det var likevel Tottenham som åpnet friskest på White Hart Lane. Harry Kane var farlig frempå ved to anledninger i løpet av det første kvarteret, men også Pedro og Hazard kom til farlige avslutninger for bortelaget.

Omgangens største mulighet var det hjemmelagets Son som skulle få. Sørkoreaneren fikk stå helt umarkert på enden av et hardt innlegg fra Harry Kane, men headingen gikk rett på Begovic i Chelsea-målet. 

– Jeg synes Chelsea ser veldig mye bedre ut enn tidligere i sesongen. De har tre-fire spillere som til stadighet går i bakrom. Med bedre avleveringer kunne de skapt noen virkelig store sjanser, sa studiogjest Steffen Iversen i pausen.

Mer Son og Hazard

Kurt Zouma var nær ved å gi Chelsea ledelsen i begynnelsen av andre omgang, mens Jan Vertonghen pådro seg gult kort etter å ha høvlet ned Eden Hazard. 

Ryan Mason forlot banen med ankelskade og ble erstattet av Erik Lamela.

Og mens sekundene fortsatte å tikke, var det ingen av lagene som klarte å feste et grep om kampen.

Som i den første omgangen skulle imidlertid Son få en kjempesjanse, denne gangen etter et veggspill med Lamela, men igjen gikk avslutningen rett på Begovic.

Enda nærmere var Eden Hazard da han banket til på hel volley 20 minutter før slutt. Hugo Lloris klarte imidlertid å dytte ballen utenfor. 

Det endte likevel 0-0 – med en sur Diego Costa på benken hele kampen.