Utrøstelig Weng etter kjempetabben som kostet henne pallplass

– Det er bare sløvskap, sier TV 2s langrennsekspert.

RUKA/BERGEN (TV 2): Heidi Weng var på vei til andreplass under jaktstarten i minitouren i finske Ruka, før hun tabbet seg fryktelig ut.

Weng hadde rett og slett regnet feil på rundene, og gikk i mål en runde for tidlig. Hun slengte seg over målstreken og oppdaget ikke feilen før det var altfor, altfor sent.

Hun rykket fra konkurrentene og spurtet mot mål, men skulle tatt av og begynt en ny runde.

Etter at hun fikk summet seg kom hun seg inn i løypen igjen, men alle muligheter til å ta andreplassen var selvsagt over.

Se TV 2s bilder fra hendelsen øverst!

Da hun til slutt gikk over målstreken på en niendeplass var hun utrøstelig. Hun gikk rett forbi journalistene som ville snakke med henne i mixed zone.

UTRØSTELIG: Ida Ingemarsdotter Heidi Weng etter målgang. FOTO: Anders Wiklund/TT
UTRØSTELIG: Ida Ingemarsdotter Heidi Weng etter målgang. FOTO: Anders Wiklund/TT

– Hun må klare å telle til fire. Hun tenker feil og spurter inn i mål, men for hennes del så var det bare sløvskap. Det skal jo selvsagt ikke skje, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Hun var i sin egen verden og så fokusert på oppgaven at hun ikke enset det som skjedde rundt seg. Jeg tror hun er sur og eitrende forbannet på seg selv.

Det bekreftes av landslagstrener, og Odd-Bjørns bror, Roar Hjelmeset.

– Hun skjønner ikke hvorfor det skjedde, men der og da var hun sikker på at det var målgang. Så da ender det med at hun går i mål en runde for tidlig. Det skal ikke skje, og hun er veldig lei seg, sier han til TV 2.

Weng hadde gått meget bra frem til hun rykket en runde for tidlig. Det gjør nok tabben enda verre å takle.

– Heidi så ut som en klokke, og hun hadde nok vært med å kjempet om andreplassen, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Therese Johaug var det ingenting å gjøre med. Hun vant overlegent, selv om hun slappet veldig mot slutten av løpet.

– Jeg hadde bestemt meg for å trykke til og gå mitt eget løp. Jeg hadde i alle fall ingenting å vinne på å vente. I helgen har jeg fått en bekreftelse på at jeg ligger et hakk foran verdenseliten, og det er moro at den harde treningen gir resultater.

– Får du noe konkurranse denne vinteren?

– Ja, det er brennsikkert. Allerede neste helg skal vi gå duathlon på Lillehammer. Jeg vet at Weng og Kalla er revansjesugne.

Både Johaug og TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset forteller at de har gått feil i sine skikarrierer, men ikke på verdenscupnivå inn mot mål.

Stina Nilsson tok andreplassen, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

De to var kanskje de som tjente mest på Heidi Wengs tabbe.

– Jeg ble veldig satt ut. Heidi gikk ut og Stina holdt på å følge etter. Vi begynte å rope på henne, men hun spurtet jo og hørte oss ikke. Jeg fikk veldig vondt av henne da vi kom i mål. Vi har fått trøstet henne og gitt henne en klem nå etterpå. Hun var lei seg og knust, så vi skal ta ekstra godt vare på henne, sier Flugstad Østberg.