GLEDET SEG TIL NY BAKKE: Daniel-André Tande skulle for første gang hoppe med den gule trøya i verdenscupen. Det ble med et prøvehopp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLEDET SEG TIL NY BAKKE: Daniel-André Tande skulle for første gang hoppe med den gule trøya i verdenscupen. Det ble med et prøvehopp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er ikke bra for hoppinteressen

For andre gang på to dager ble hopprennet i Kuusamo avlyst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuusamo (TV 2): Fredag ble det ikke gjennomført et eneste hopp i Kuusamo på grunn av sterk vind.

Lørdag ble først kombinertguttas konkurranse avlyst på grunn av forholdene, før hopperne skulle prøve seg på ettermiddagen. 

Én prøveomgang ble gjennomført. Deretter fikk 43 av 70 hoppere prøve seg i bakken, før det ved 18-tiden (19 lokal tid) ble bestemt at rennet måtte avlyses på grunn av de sterke vindforholdene. 

– Det er en helt riktig avgjørelse. Det ble sterkere og sterkere vind og ville vært farlig for utøverne, sier landslagstrener Alexander Stöckl til TV 2. 

– Du så det på de siste utøverne som prøvde seg, som blant andre Andreas Koffler. Han gikk jo nesten rundt i lufta. 

Skummelt for hoppinteressen

Utøverne synes naturligvis at det er kjedelig å ikke få gjøre det de liker best, men det også en stor nedtur for arrangøren.

– Vi bruker jo mye tid på dette her, og arrangøren taper mye penger på at vi ikke får gjennomført dette, sier Stöckl.

Forrige helgs sensasjon, Daniel-André Tande, er i Kuusamo for første gang og gledet seg både til å hoppe i den gule trøya og prøve seg i hoppbakken i Kuusamo for første gang.

Det ble kun med et prøvehopp for verdenscuplederen.

– Vi får desverre ikke styrt været, sier 21-åringen til TV 2.

– Hvordan tenker du at slike avlysninger påvirker hoppinteressen?

– Det er selvfølgelig ikke bra for hoppinteressen når det avlyses to renn på to dager. I tillegg er det kjempekjedelig for oss som har lyst til å konkurrere, sier han.

Landslagstrener Stöckl håper ikke en helg som Kuusamo-helgen får for store konsekvenser for interessen.

– Jeg tror ikke det vil påvirke interessen for mye dette som skjedde her, men det er jo annerledes hvis det skjer jevnlig, sier han.

Forberedte hopperne på ventetiden

Hoppforholdene så bedre ut på formiddagen, men da mørket begynte å senke seg over anlegget i Ruka kom også vinden tilbake.

Dermed visste de norske hoppgutta at en ny avlysning lå i lufta.

– Vi kjørte et lagmøte før konkurransen hvor vi fortalte gutta at dette kunne ta lang tid, sier Stöckl. 

Det hadde landslagstreneren rett i. Flere utøvere måtte av og på bommen flere ganger. 

Etter at 42 hoppere hadde satt utfor, ble det en 15 minutters pause for å se an forholdene. Det ble utvidet med ytterligere 15 før én hopper fikk prøve seg. Det ble den siste før beskjeden om avlysning ble lest opp over høyttaleranlegget. 

– Det er slitsomt og stressende å sitte sånn å vente, så det måtte de forberede seg på på forhånd, sier landslagstreneren. 

– Det har vært en lang dag for oss og mange av gutta er naturligvis slitne nå. Det er utfordrende å holde fokuset når ventetiden blir så lang.