Ustoppelige Vardy ble historisk, men United reddet uavgjort

– Fest? Nei. Jeg skal hvile og trene, sa rekordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester 1-1 Manchester United

Det meste handlet på forhånd om Jamie Vardy, som med scoring mot Manchester United ville bli den første i historien med mål i elleve strake Premier League-kamper. 

Etter 24 minutter kom det historiske øyeblikket, og det skjedde på typisk Jamie Vardy-vis.

I sedvanlig stil gikk Leicester-spissen på jakt i bakrom. Alene med David de Gea blåste han ballen ned i det venstre hjørnet.

– Det er intet mindre enn sensasjonelt det Jamie Vardy gjør! Mange fryktet et antiklimaks etter alt snakket om ham og rekorden, men her er svar på tiltale. Det er disse løpene han er så god til. Det er disse løpene som har gjort ham til Premier Leagues toppscorer, kommenterte Øyvind Alsaker. 

– Fest? Nei. Jeg skal hvile og så er det tilbake til trening, sa hovedpersonen selv etter kampen.

Schweinsteiger utlignet 

Det historiske målet var imidlertid ikke nok til å sikre Leicester seieren mot Manchester United.

Gjestene skulle få en solid opptur like før pause, da Bastian Schweinsteiger vant en brytekamp med Okazaki og stanget inn utligningen.

Den andre omgangen fortonet seg i stor grad som den første: Manchester United hadde mest ball, mens Leicester satset på kontringer. 

Leonardo Ulloa fikk en gedigen sjanse til å gi hjemmelaget ledelsen på ny, men etter et strålende forarbeid av Riyad Mahrez ble angriperen stoppet av de Gea. 

Nærmere en avgjørelse kom ingen av lagene, og kampen endte dermed 1-1. 

– Alt i alt et rettferdig resultat som i aller høyeste grad levde opp til forventningene. Mye takket være Jamie Vardy, oppsummerte TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Slaktet Rooney

Mens Jamie Vardy fikk mye ros for sin innsats, var ikke TV 2s eksperter like imponerte over Wayne Rooney.

– Ikke verdig en spiss for Manchester United, sa Møller etter å ha illustrert hvor lite United-kapteinen klarer å involvere seg i spillet.

Ekspertkollega Erik Thorstvedt var helt enig.

– Akkurat nå er han ikke god nok til å spille for Manchester United. 

PS: Jimmy Dunne scoret i tolv strake kamper i 1931/32-sesongen, altså før opprettelsen av Premier League. Jamie Vardy har med andre ord en ny rekord å jakte på neste helg...