Gjøvik  20151128.
Landslagsturnering kvinner i Gjøvik (2. runde) Møbelringen Cup 2015. Norge-Nederland
Heidi Løke scorer mot Nederland.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Gjøvik 20151128. Landslagsturnering kvinner i Gjøvik (2. runde) Møbelringen Cup 2015. Norge-Nederland Heidi Løke scorer mot Nederland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Heidi Løke: – Vi må opp flere hakk før VM

Men Nora Mørk har virkelig funnet VM-formen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge – Nederland 31-28 (16-15):

Gjøvik Fjellhall/Bergen (TV 2 Sporten): Norge slet i perioder med forsvarsspillet mot Nederland i Møbelringen Cup, men kunne likevel juble for 31-28-seier etter kampen.

Arkitekten bak seien var nok en gang Nora Mørk. Norges nummer ni scoret ni mål og sørget for at Norge reiste seg etter den skuffende kampen mot Russland i samme turnering, som endte 26-26.

Mot Russland ble forøvrig Mørk også Norges toppscorer med sine ni fulltreffere.

– Vi må flere hakk før VM
Norges veteran Heidi Løke var imidlertid langt fra fornøyd med spillet som ble vist mot oransjetrøyene.

– Jeg er fornøyd med seier, men vi har veldig mye å gå på. Vi slipper inn 28 mål og det er klart at det ikke er godt nok. Vi må flere hakk før VM, sier Løke til TV 2 Sporten.

– Hvorfor slipper dere inn 28 mål mot et middels nederlandsk lag?

– Nederland er et offensivt og godt lag, som spiller smart. Men vi er ikke kompakte nok i forsvar. Nå må vi bruke de siste treningene og kampene inn mot VM til å rette på det. Vi må bare brette opp armene og krige mer, svarer hun.

Toppscorer Nora Mørk er enig.

– Vi har snakket om å stille krav til hverandre og være mer nøyaktige. Vi viste i perioder glimrende angrepsspill mot Nederland, men det glapp litt for ofte bakover. Nå må vi bare spille en god forsvarskamp på søndag. For vi ble litt for passive i forsvar, innrømmer Mørk.

Mørk med fem mål før pause
Nora Mørk fortsatte storspillet og åpnet scoringsrekken til Norge i første omgang.

Hun scoret Norges to første mål, og økte deretter til 6-4-ledelse med sin tredje scoring på sitt tredje skuddforsøk.

Mørk satte inn ytterlige to scoringer før pause, og scoret totalt fem mål i omgangen. Nederland fulgte imidlertid Norge tett, og ved halvtid kunne Norge dermed gå til garderoben med en knepen 16-15-ledelse.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø reddet det siste skuddet fra Nederland sekunder før pause, og hindret at gjestene utlignet. 

Landslagstrener Thorir Hergeirsson gjorde det i en time-out klart at han ikke var fornøyd med de norske håndballjentenes innsats.

– Jeg kunne tenke meg at dere var mer lojale i sideforskyvningene, og flere må tørre å slippe seg mer løs. Dere tenkte for mye på linjen, og må bryte rytmen i spillet til Nederland, sa islendingen.

Camilla Herrem utnyttet overtallsspill og sendte Norge opp i 17-15-ledelse rett etter sidebyttet.

Oftedal økte til 19-15 før Nederland svarte
Like etter økte Veronica Kristiansen til 18-15 med sin tredje scoring for dagen.

Stine Brede Oftedal, som spilte sin kamp nummer 100 for Norge, ordnet 19-15 til Norge noen minutter ut i omgangen. 

Men Nederland hang på og reduserte raskt til 19-18. Etter tre raske nederlandske reduseringer tok landslagstrener Thorir Hergeirsson en ny time-out.

– Vi må orientere oss og være i forkant, sa en tydelig skuffet Thorir Hergeirsson.

Og landslagstrenerens time-out så ut til å hjelpe. Norge økte ledelsen til 21-18 og noen minutter senere til 22-19. Nederland ville imidlertid ikke gi opp og halveis i andre omgang var stillingen 23-22 til Norge.

Nye fulltreffere fra Mørk
Nora Mørk svarte umiddelbart for Norge og økte til 24-22 med sin sjette fulltreffer for dagen.

Hun økte også til 26-24-ledelse til Norge etter 50 minutters spill med sin sjuende, og noen minutter senere til 27-25 med sitt åttende mål.

Mørk hamret inn sitt niende mål på 11 forsøk da hun sendte Norge i ledelsen 31-27 snaut to minutter før kampslutt. Norge vant til slutt 31-28.

Slik startet Norge: 

Keeper: Kari Aalvik Grimsbø, høyrekant: Stine Skogrand, høyreback: Nora Mørk, midtback: Stine Bredal Oftedal, venstreback: Veronica Kristiansen, venstrekant: Camilla Herrem.