STILLER IKKE: Tidligere generalsekretær i Norsk Fotballforbund, Karen Espelund, vil ikke ha vervet som ny fotballpresident. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STILLER IKKE: Tidligere generalsekretær i Norsk Fotballforbund, Karen Espelund, vil ikke ha vervet som ny fotballpresident. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Espelund: – Helt uaktuelt for meg å stille til vervet som fotballpresident

Tidligere generalsekretær i NFF, Karen Espelund, vil prioritere andre oppgaver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag det kjent at fotballpresident Yngve Hallén har gjort en overraskende helomvending og gitt valgkomitéen i NFF beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg som fotballpresident.

En av kandidatene som er blitt nevnt som en mulig etterfølger for Hallén er Karen Espelund.

Hun var generalsekretær i NFF fra 1999 til 2009, og har de siste årene vært medlem av en rekke komitéer både i NFF, UEFA og FIFA.

Ønsker seg ikke vervet
Espelund jobber for øyeblikket som fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon i Sør-Trøndelag fylkeskommune. 54-åringen er også medlem fra UEFA-styret, og sitter i FIFAs komité for kvinnefotball.

– For min egen del er det uaktuelt å i det hele tatt vurdere å stille til vervet som fotballpresident. Jeg er sikker på at norsk fotball har gode kandidater til forbundsstyret, og at de finner en som forener topp og bredde på en god måte og tar utgangspunkt i den store organisasjonen NFF driver med tanke på frivillighet, sier Espelund til TV 2 Sporten.

– Hvorfor ønsker du ikke vervet?

– Det er fordi jeg har en todelt rolle med min jobb i Sør-Trøndelag og mitt styreverv i UEFA. Det er disse to funksjonene jeg ønsker å prioritere min arbeidsinnsats på fremover, sier hun.

Vil ikke spekulere i kandidater
Den tidligere generalsekretæren vil ikke spekulere i hvilke kandidater som kan dukke opp til presidentvervet.

– Valgkomitéen må jobbe i godt samspill med resten av organisasjonen og få tid på seg inn mot tinget, påpeker hun.

Espelund har forståelse for at Yngve Hallén ikke ville stille til gjenvalg.

– Jeg synes Yngve har gjort en stor innsats. Jeg har kjent ham i mange år og han har noen driftige år bak seg som leder i Sogndal og norsk fotball. Han vil sikkert være med på ulike nivåer fremover også, sier Espelund.

– Men det gjenstår fremdeles viktige arbeidsoppgaver for Hallén. Han må blant annet lose organisasjonen gjennom en ny og viktig medieavtale, konstaterer hun.