Manchester City-stjernene slo tilbake med sterk seier

Bortesterke Southampton klarte ikke å stå imot Citys høye press. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City 3-1 Southampton

Med to tap og en uavgjort på de tre siste kampene, inkludert total ydmykelse mot Liverpool, var kun seier godt nok for Manchester City i lørdagens oppgjør mot Southampton.

Mål fra De Bruyne og Delph ga hjemmelaget en særdeles komfortabel ledelse til pause, men kampen fikk ny spenning da Long reduserte i begynnelsen av andre omgang. En kontant avslutning fra Aleksandar Kolarov skulle imidlertid fjerne all tvil 20 minutter før slutt.

– Det vakre med fotball er at ting går opp og ned for alle. Vi trengte å slå tilbake og derfor var dette en uhyre viktig kamp for oss, sa målscorer Fabian Delph etter kampen.

– Jeg er svært godt fornøyd med reaksjonen i dag. Vi spilte mot et lag som fortsatt hadde til gode å tape på bortebane og leverte en veldig sterk førsteomgang, oppsummerte City-manager Manuel Pellegrini. 

Fire endringer for Pellegrini

Pellegrini gjorde hele fire endringer i startelleveren fra forrige seriekamp.

Blant annet fikk Fabian Delph sin første seriekamp fra start etter overgangen fra Aston Villa, mens Willy Caballero kom inn for en skadet Joe Hart.

Det var imidlertid Maarten Stekelenburg i det andre målet som skulle få det hett rundt ørene i åpningsminuttene.

Først da han nesten plukket opp et tilbakespill med hendene, og deretter da han nesten fomlet ballen i eget nett etter en flott redning. 

Tomålsledelse til pause

Southampton hadde fortsatt til gode å tape en bortekamp i årets Premier League-sesong, men i åpningsminuttene var det svært lite som minnet om et bortesterkt lag.

Forsvarer Maya Yoshida skulle også gi bort et mål til vertene da han lot Sterling stjele ballen og servere De Bruyne. 

City fortsatte med sitt høye press, og etter 20 minutter burde de trolig hatt straffe etter en hands på streken.

Minuttet etter kom likevel målet: Fabian Delph takket for tilliten og banket inn sitt første mål for klubben.

Virgil van Dijk skapte gjestene eneste farlighet før pause da han blåste et skudd fra 25 meter i krysstangen. Det var til gjengjeld også svært farlig.

Nytt håp for Southampton

Etter nær total dominans fra Manchester City før pause, var det et helt annet Southampton-lag som kom ut på gresset til andre omgang.

Det tok også bare fem minutter før Shane Long, ved å knuse Demichelis i luften, omsatte et strålende innlegg fra Sadio Mané til mål. 

Innbytter Dusan Tadic fikk en formidabel sjanse til å utligne da han løp tvers gjennom City-forsvaret og forsøkte seg på en lobb. Avslutningen ble imidlertid reddet av Caballero. 

Og til tross for Southamptons sterke åpning på andre omgang var det til slutt Manchester City som skulle ta de tre poengene. Aleksandar Kolarov ble stående helt umarkert 20 minutter før slutt og hamret inn hjemmelagets tredje mål.