Svenskene raser: – Johnsrud Sundby rakker ned på oss som er dårligere

Martin Johnsrud Sundby har uttalt seg negativt om nivået på svenske langrennsløpere. Nå slår «sura bror» tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare Petter Northug jr. som kan tirre på seg svensker.

Etter den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna forrige helg sendte Johnsrud Sundby i vei en bredside mot nivået på nabolandets beste menn i langrennssporet.

– Det var dårlig nivå. Jeg er helt sikker på at det ikke trenes bra nok. De har nok talenter, men jeg er overbevist om at det ikke gjøres en god nok jobb, sa Johnsrud Sundby.

Nordmannen vant også 10-kilometeren i verdenscupåpningen i Kuusamo lørdag.

Nå reagerer svenskene på Johnsrud Sundbys kommentarer.

– Han dømmer oss hardt. Vi gjør så godt vi kan, men vi får forsøke å bedre oss. Det virker lite ydmykt av en fyr som er i den posisjonen å rakke ned på oss som er dårligere, sier landslagsløperen Martin Johansson til SVT ifølge Aftonbladet.

Han får støtte av veteranen Daniel Richardsson.

– Om jeg var i hans posisjon så ville jeg ikke sagt slike ting. Det egentlig ikke hjemme her, men jeg bryr meg egentlig ikke så mye. Jeg vet hva jeg gjør på trening, og jeg er fornøyd med det. Jeg tror de fleste i Sverige trener bra, sier Richardsson til den svenske statskanalen.

– Det er klart man kan ha meninger, men iblant kan man holde det man syns og tenker for seg selv.

GOD SVENSKE: Martin Johansson med nummer tre på brystet etter tredjeplass på herrenes 10 kilometer i Bruksvallarna forrige helg. Petter Northug vant foran Jimmie Johnsson.  Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix
GOD SVENSKE: Martin Johansson med nummer tre på brystet etter tredjeplass på herrenes 10 kilometer i Bruksvallarna forrige helg. Petter Northug vant foran Jimmie Johnsson.  Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix

Martin Johansson endte på femteplass i løpet og var bare 14 sekunder bak Johnsrud Sundby i mål.

Det fikk Johnsrud Sundby til å uttale til svenske medier at han «nesten måtte spise ordene sine.» Og han føler ikke at han sparker nedover.

– Sverige hadde et fantastisk VM i Falun og de var bedre enn oss under OL i Sotsji. Jeg sparker ikke i noen retning, sier Johnsrud Sundby.

– Det funket for Martin som gjorde et fantastisk løp i dag, og som lenge så ut til å vinne. Så om jeg klarer å få folk litt forbannet, om det kan få dem til å prestere på grunn av det så er det bra.

Med femteplass, og som beste svenske, får Johansson karakteristikken suksessvenske av tabloidene i nabolandet.

– Det kjennes fantastisk inspirerende å være med der oppe, sier svensken.