Johnsrud Sundby vil kopiere disse skikongene

– Det hadde vært sinnssjukt gøy, sier Martin Johnsrud Sundby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruka, Finland (TV 2): Martin Johnsrud Sundby har startet jakten på sin tredje verdenscupseier sammenlagt på rad. Kun to skikonger har klart det.

– Det hadde vært sinnssjukt gøy. Det er så klart en svær gulrot for meg å kunne komme i et slikt selskap! Helt vilt å tenke på at jeg kan ta tre gule trøyer tre år etter hverandre, sier Martin Johnsrud Sundby.

1980-tallets store løper, svenske Gunde Svan, vant verdenscupen i 1984, 1985 og 1986. Om lag ti år senere var det Bjørn Dæhlie som dominerte og vant verdenscupen i 1995, 1996 og 1997. Det hører med til historien at Svan vant verdenscupen fem ganger, Bjørn Dæhlie vant krystallkula seks ganger – ingen har flere sammenlagtseire.

Johnsrud Sundby er fornøyd med seg selv etter å ha satt «personlig rekord» på åpningsdistansen i verdenscupen, klassisk sprint. Han har aldri klart å bli blant de 30 beste som går videre fra prolog. På sprinten i Ruka ble Johnsrud Sundby nr. 13.

– Det gikk bedre enn jeg forventet!

– Du sa i går at det vanket superbonus til trenerne dersom det ble skikkelig framgang. Hva kostet denne 13. plassen?

– Bonus var knyttet til finaleplass - og det var jo et stykke dit - så inntil videre blir det ingen utbetaling, men vi er godt fornøyd med jobben som er gjort. Det var et godt steg i riktig retning, men fortsatt mye å jobbe med.

– Er dette også et eksempel - som da du bestemte deg for å forbedre fristilsteknikken - at du går skikkelig helhjertet inn for oppgaven?

– Jeg er så sta at jeg klarer å heve meg på det jeg er dårlig på. Det blir en slags besettelse, nesten psykose; jeg skal bli bedre. Jeg er nitidig og detaljert og vet til enhver tid om jeg forbedrer meg på et område. Og hvis det vi driver ikke fungerer, så finner vi andre metoder.

– Med to verdenscupseiere på rad kan vi snart kalle deg en verdenscupspesialist?

– Det er ingen hemmelighet. Jeg trener hardt hele året og mener at jeg er jevnt god hele året. Og jeg har etterhvert klart å unngå de store svingningene i prestasjonene. Jeg har få dårlige dager i løpet av sesongen, sier Johnsrud Sundby.