UKJENT FOTBALLFORTID: Her er poker-Felix avbildet som 15-åring i Vålerenga. Han debuterte for klubbens A-lag 22. januar 2006. FOTO: VÅLERENGAFOTBALL.NO / TV2
UKJENT FOTBALLFORTID: Her er poker-Felix avbildet som 15-åring i Vålerenga. Han debuterte for klubbens A-lag 22. januar 2006. FOTO: VÅLERENGAFOTBALL.NO / TV2

Poker-Felix debuterte på Vålerengas A-lag som 15-åring

Felix Stephensen (25) dominerte på Vålerengas 1990-lag med sammen med spillere som Adama Diomande, Harmeet Singh og Amin Nouri. Les om NM-vinneren ukjente fotballfortid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken gikk Felix Stephensen til topps i det første Norgesmesterskapet i poker på norsk jord.

Stephensen, som i en årrekke har markert seg som Norges beste pokerspiller, stakk av med 1,4 millioner kroner etter en drømmefinale mot Silje Nilsen.

Men den nybakte NM-vinneren hadde egentlig ikke tenkt å bli profesjonell pokerspiller.

Gikk fra Frigg til Vålerenga i 2002
Felix Stephensen ble sett på som en svært lovende fotballspiller, og hadde selv planer om å satse på en karriere på fotballbanen.

Etter å ha dominert på alderbestemte lag for Frigg, meldte han i 2002 overgang til Vålerenga i en alder av 12 år.

Der spilte ble han en del av Vålerengas meget sterke 1990-årgang som bestod av spillere som Adama Diomande, Harmeet Singh, Amin Nouri, Christer Jensen, Kristian Brix og Emilio Garcia, ifølge Sotahjørnet.no.

– Etter at vi gikk over fra sju til ellever fotball, valgte jeg å gå til Vålerenga fordi Frigg ikke satset så mye på talenter som jeg ønsket. Jeg fikk være med på prøvespill for Vålerengas alderbestemte lag, og det gikk heldigvis veien, forteller Felix Stephensen på telefon fra London til TV 2 Sporten.

Sammen med sine lagkamerater dominerte han for Vålerengas alderbestemte lag.

To finaler i Norway Cup
– Jeg spilte med på fast plass på Vålerengas 1990-lag og vi vant haugevis med cuper og titler. Vi kom også til to Norway Cup-finaler, og spesielt den ene kampen mot Mathare var det bittert å tape. Vi rundspilte dem og skulle ha vunnet. Året etter møtte vi Penguins fra Brasil, og da tapte vi knepent, minnes han.

Stephensen, som spilte både midtstopper og høyreback for Vålerenga, fikk også delta i store internasjonale turneringer for Vålerengas 1990-lag.

– Et av høydepunktene var da vi vant den norske cupen for alderbestemte lag, og ble invitert til en internasjonal turnering i Kroatia. Der møtte vi lag som Porto og andre store lag, og er et av mange høydepunkter fra tiden i Vålerenga, forteller han.

Debuterte for Vålerengas A-lag som 15-åring
I 2006 – drøye fire år etter overgangen fra Frigg til Vålerenga – kom imidlertid det høydepunktet poker-Felix husker best.

I en alder av 15 år fikk han sin A-lagsdebut for Vålerenga under ledelse av Kjetil Rekdal.

Debuten fant sted i en treningskamp mot danske Viborg 22. januar 2006.

– Ja, det var jo litt av et høydepunkt. Det var faktisk ganske sjokkerende da jeg fikk meldingen om at jeg skulle debutere. Jeg kom vel innpå for Thomas Holm etter en times spill, og husker at moren min tok bilde av meg og Kjetil Rekdal etterpå, forteller Stephensen.

Stephensen fortsatte den gode utviklingen på fotballbanen, og ble hentet permanent opp i Vålerengas rekruttstall i 2007.

Slet med manglende motivasjon
Men Felix merket selv at motivasjonen for en karriere på fotballbanen etter hvert ikke lenger var den samme. Derfor bestemte han seg for å legge opp som 18-åring året etter.

– Jeg mister motivasjonen etter hvert, og kom i den alderen der andre ting var mer spennende enn fotball. Og som 18-åring hadde pokeren allerede begynt å ta litt overhånd, forklarer NM-vinneren.

– Angrer du på at du ikke gikk «all in» på fotballkarrieren?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg hadde noen fantastiske år på fotballbanen med Vålerenga og har gode minner fra den tiden. Så lenge jeg ikke var motivert, så var det ingen vits å satse. Jeg er veldig fornøyd med det valget jeg tok fordi jeg ikke hadde det gøy lenger med fotballen. Skal du satse på noe, så må du kunne gi 100 prosent, svarer Felix bestemt.

Valgte poker fremfor fotballkarriere
Etter at han la fotballskoene på hyllen hadde Stephensen allerede bestemt seg for hva han var motivert for å satse på.

– Fra jeg var 18 år og utover ble det bare mer og mer poker, for det var der motivasjonen min lå, slår han fast.