VIL FORSTERKE: Liverpool-manager Jürgen Klopp kan komme til å bruke januarvinduet til å forsterke laget, men det blir neppe enkelt.  FOTO: ED SYKES / REUTERS
VIL FORSTERKE: Liverpool-manager Jürgen Klopp kan komme til å bruke januarvinduet til å forsterke laget, men det blir neppe enkelt.  FOTO: ED SYKES / REUTERS

Karlsen: – Disse to spillertypene er Liverpool på jakt etter

Tor-Kristian Karlsen tror Liverpool har helt klare tanker om hvilke typer de trenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jürgen Klopps første kamper som Liverpool-manager har vært en potpourri av det helt strålende og det ganske ordinære. TV 2s fotballblogger Tor-Kristian Karlsen mener likevel det allerede nå er lett å se hva tyskeren har tilført Merseyside-klubben.

– Konklusjonen jeg trekker etter Klopps første kamper i Liverpool er at de fungerer veldig godt mot lag som gir dem rom. Vi så det særlig forrige kamp da Manchester City ønsket å holde på ballen høyt i banen, men hadde problemer med både presisjon og balltempo. Da ble de et lett bytte for Liverpool, mener Karlsen.

– Klopp har mange riktige typer

Karlsen mener også at Klopp i stor grad har spillermaterialet han trenger for å kunne løfte Liverpool høyere – særlig offensivt. 

– Vi har sett glimt av at Klopp har mye klarere idéer rundt en spiller som Firmino enn det Rodgers hadde. Selv Lallana har sett mye friskere ut under Klopp. Jeg føler i det hele tatt at Klopp har spillere som passer ham på den siste tredelen av banen.

– I leddet bak er jeg derimot langt mer usikker, fortsetter han.

Med høyt press og tempo ligger det nødvendigvis i kortene at Klopp trenger energi og forflytningsevne i midtbaneleddet. Karlsen er, i likhet med mange andre, usikker på om han har det nødvendige spillermaterialet for å kunne være lykkes fullt ut med dette.

– Man trenger kanskje en spiller som kan score ti-tolv mål fra dype posisjoner, og den spilleren har de ikke akkurat nå. Man trodde gjerne Milner kunne gjøre det, men det har han ikke gjort i den grad man trodde.

Disse to typene er Liverpool på jakt etter

Ifølge Karlsen er det fremfor alt to posisjoner Liverpool ønsker å styrke. En av disse spillertypene er også, i tråd med hva Karlsen etterlyser, en sentral midtbanespiller.

Jeg vet fra kilder rundt klubben at Liverpool ser etter en defensiv midtbanespiller. En type som kan styre spillet. Lucas har riktignok spilt veldig godt under Klopp, men de er likevel på markedet for en oppgradere laget i denne posisjonen. Det vil være nærliggende å trekke frem İlkay Gündoğan som en spillertype Klopp ville likt å ha, sier Karlsen, som samtidig presiserer at Borussia Dortmund-spilleren kun er et eksempel på spillertypen Liverpool ventelig leter etter.

Den andre posisjonen er venstreback.

– Basert på de opplysningene jeg har fått, er jeg også overbevist om at de ser etter en venstreback. Dette til tross for at mange, inklusiv meg selv, vil tenke at Alberto Moreno er bra nok. I denne posisjonen tror jeg nøkkelen er en venstrebeint spiller med hurtighet, god innleggsfot og spillende ferdigheter. 

Til tross for at Liverpool tilsynelatende har helt klare tanker for hvilke posisjoner de vil oppgradere, tviler likevel Karlsen på at noe stort vil skje i januar.

– Januar er aldri et ideelt tidspunkt for å styrke topplag. Det ligger i sakens natur at toppklubbene har et mye mindre utvalg av spillere som faktisk kan forsterke dem. Tilgjengeligheten blir særlig dårlig i januar, fordi klubber er midt i sesongen og ikke vil slippe spillere. Jeg tror neppe vi vil få se noen radikale forsterkninger i januar, avslutter Karlsen.