SUV-julegaven for de virkelig kresne

Liker du fart og spenning? Da er denne perfekt!

Dette synet er det som kan møte deg når du åpner garasjedøra på julaften, HVIS du har noen veldig rike, og gavmilde, venner eller familiemedlemmer. Og den biter akkurat like voldsomt som den ser ut ...
Dette synet er det som kan møte deg når du åpner garasjedøra på julaften, HVIS du har noen veldig rike, og gavmilde, venner eller familiemedlemmer. Og den biter akkurat like voldsomt som den ser ut ...

Det er stadig noen som går litt amok med julegavene. Kanskje kjenner tilfeldigvis akkurat du noen som er så fulle av penger og gavmildhet, at du kan gi et lite hint om at du gjerne skulle hatt en slik bil som vi omtaler her.

Vi snakker om en helt spesiell Porsche Cayenne, som er tunet og stylet av tyske Tech Art. De har en viss peiling på dette, og har holdt på med foredling av biler siden 80-tallet.

Resultatet er en doning som kunne fått julenissen til å gi Rudolf fri for i år ...

Når 520 hk ikke er nok

Cayenne er altså den store SUVen til Porsche. Den er nå inne i sin andre generasjon, og verstingen heter Turbo S. 

Den har intet mindre enn 520 hk, og er god for hårfeste-flyttende akselerasjon fra 0-100 km/t alt i utgangspunktet. 

Men selv denne er ikke frisk nok for Tech Art. De sørger nemlig for at den får ytterligere 180 hk. Og du kan sikkert tenke deg hva 700 hk, og et dreiemoment på 900 Nm, i en slik bil fører til ...

Les også: Nå har Porsche-SUVen blitt rimelig

Toppfarten 

Det er helt korrekt: Et avsindig fraspark! 0-100 km/t er unnagjort på 4,1 sekunder. Om forholdene tilsier det, og du har nerver til det, kan du presse høyre pedal ned helt til speedomteret viser 295 km/t. 

Om du vil være litt mer moderat i forhold til ønskene dine, en slik bil er jo tross alt ganske kostbar, så kan du jo for eksempel nøye deg med tuningen som "bare" gir 80 hk ekstra. 600 hk skulle duge det også.

Tech Art tilbyr dessuten tuning av dieselmotorene også.

Omfattende styling

Når det gjelder stylingen, er det du ser på bildene "full pakke". Det vil si en kraftig frontspoiler med skarpere kanter og store luftinntak, nye sideskjørt og skjermbreddere, diffusor bak, som gir plass til spesiallaget eksosanlegg, takspoiler og en litt mindre spoiler lenger nede på bakluka. I det hele tatt ganske utagerende. 

Det meste er av karbon, om du ønsker det. Her er det lommeboka til den du håper skal kjøpe til deg, som avgjør.

Innvendig kan du også sette ditt særpreg på bilen. Her kan du enten komme med ønsker selv, direkte til Tech Art, eller de kan foreslå noen kreative løsninger for deg.

Les også: Dette gjør brukt drømme-SUV med lommeboka

Tilpasses utstyret

Tech Art sørger naturligvis for at utstyr som for eksempel radabasert cruise control, parkeringssensorer og tilhengerfeste fungerer optimalt også etter montering av stylingen. Og de benytter de samme monteringspunktene.

Felgene leveres opp til størrelsen 22", og du får luftfjæring og større bremser.

Luftfjæringen er dessuten lagt opp slik at du kan senke bilen maksimalt når den står parkert. Dermed skille deg seg ut på det området også.

Prisen? Hvis du må spørre, har ikke han eller hun du vil ønske deg denne gavepakken av råd til den ... Da får du trøste deg at det finnes mye fint i modellbil-verden.

Les også: Verditap: 1,6 mill. – og den er knapt innkjørt