Arsenal-krigerens teknologi kan redde verden: – Vi er svært stolte

Se Flamini snakke om den revolusjonerende teknologien!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For sju år siden startet Mathieu Flamini selskapet GF Biochemicals med sin venn Pasquale Granata.

Arsenal-spilleren skulle imidlertid vente til november 2015 med å snakke offentlig om investeringen, som nå kan ha enorm innvirkning på de globale klimaproblemene.

I et intervju med The Sun avslørte nylig Flamini at selskapet er det første i verden som klarer å masseprodusere levulinsyre, en organisk syre som potensielt kan erstatte oljen.

– Jeg vokste opp på Korsika og har således alltid vært nær naturen. Derfor har jeg også alltid vært opptatt av miljøet og klimaendringene vi står overfor. Jeg ønsket å gjøre noe med dette problemet, sier han denne uken i et intervju med Premier League TV.

Intervjuet kan du se i videovinduet øverst.

– Vi er stolte

Den lange reisen startet da Mathieu Flamini spilte i Milano og ble kjent med økonomen Pasquale Granata, som i likhet med franskmannen også var bekymret for de globale klimaendringene.

Duoen fikk høre om et molekyl som det amerikanske energidepartementet hadde identifisert som en potensiell erstatning for olje. Flamini brukte deretter, ifølge The Sun, flere millioner pund på å beskjeftige forskere med å finne en effektiv produksjonsteknologi. 

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig, rett og slett fordi det var mange som prøvde å gjøre dette. Vi begynte med et lite håp, og år etter år ble håpet større. I dag er vi svært stolte over å være de første som produserer livulinsyre i industriell skala. Vi har lagt ned masse arbeid, men nå er vi i ferd med å innlede den kommersielle fasen av prosjektet, sier Flamini til PL TV.

Den store utfordringen har nemlig ikke vært fremstillingen av syren i seg selv, men å kunne gjøre dette på en kostnadseffektiv måte, slik at syren også vil kunne ha potensial til å erstatte fossilt brensel i markedet. Denne teknologien har GF Biochemicals nå patentert. 

Kan tjene flere milliarder

Levulinsyre produseres ved termokjemisk omvandling av biomasse, som cellulose, eksempelvis tre- og kornavfall. Foruten biobrensel, kan stoffet også anvendes i kosmetikk, legemidler og til tilsetningsstoffer i mat.

Teknologien kan gjøre Flamini til en rik mann. En svært rik mann.

– Vi er pionerer. Vi åpner et nytt marked, og det er et marked med potensiell verdi på 20 milliarder pund, sa han til The Sun.  

Midtbanespilleren bedyrer likevel at motivet aldri har vært penger.

– Jeg er bare glad for at vi kan gjøre noe for å hjelpe miljøet.  

GF Biochemicals (G for Granta og F for Flamini) holder til i den italienske byen Caserta. Bedriften har 80 ansatte ved fabrikken.