Raste mot ny regel etter å ha vunnet prologen: – Bare tull

Maiken Caspersen Falla vant prologen i verdenscupåpningen i sprint fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maiken Caspersen Falla vant prologen i verdenscupåpningen i sprint fredag foran Ingvild Flugstad Østberg og kvalifiserte seg til sprintfinalene senere på fredag.

Etter prologen var skiløperen misfornøyd med en ny regel – selv om Caspersen Falla vant. Den nye regelen er slik at løperne selv får velge hvilket kvartfinaleheat de ønsker å gå i.

Se intervju med skistjernen øverst i saken!

– Bare tull

Utvelgelsen avgjøres ut fra resultatlista i prologen. Nummer elleve etter prologen får førstevalget etterfulgt av nummer ti. Slik fortsetter det inntil prologvinneren har valgt heat. Videre velger nummer 12, og de øvrige nedover på lista fram til utøveren som ble nummer 30 i prologen, sine heat.

– Det med å velge heat, hvordan fungerer det?

– Det er bare tull, sier Caspersen Falla til TV 2.

– Hva mener du med?

– Det virker som om det er for underholdningens del. Det som har vært tidligere har fungert bra. Det tar masse tid og de får ikke helt orden på det, så jeg synes ikke noe særlig om det. Vi får se hvordan det bli og vi får gjøre det beste ut av det, fortsetter hun.

Akkurat kritikken mot tidsbruken skjønner TV 2s langrennsekspert.

– Det er jeg helt enig i det. Nå får vi bare vente å se om dette her er en suksess eller det kan være en flopp, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Ikke bra underholdning

Målet med endringen er at prologvinneren skal ha fordel av å kunne styre unna sine argeste konkurrenter i kvartfinalen. Samtidig kan de beste i prologen også velge seg en tidlig kvartfinale for å få lengst mulig restitusjonstid inn mot semifinalene.

– Jeg er her for å vinne. Jeg synes ikke det er så bra underholdning heller. Det kan være muligheter for at de tolv beste ikke kommer til semifinale. Det synes jeg er synd, forklarer skiløperen.

Hjelmeset vil ikke kritisere den nye regelen helt enda, men tror selve utvelgelsen av heatene kunne vært gjort mer spennende for publikum på stadion.

– Det ville nok være mer kult å ha det oppe på en scene. At publikum hadde fått sett heatene med en gang. Da hadde det kanskje gjort noe, men dette må få utvikle seg. Langrenn må utvikle seg. Kanskje er det feil retning. Kanskje er det rett retning. Det får vi vente med å se, forklarer Hjelmeset.

Uansett var Caspersen Falla fornøyd med starten på verdenscupåpningen.

– Det er den beste starten en kan få. Ser ut som det kan bli en tøff konkurranse med å komme meg videre fra kvartfinalen, så ser det ut til å bli en tøff semifinale. Det er mange gode som har valgt de første heatene. Jeg valgte å ta det første. Da må jeg slå alle uansett, forklarer skistjernen til TV 2.

PS: Therese Johaug, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kvalifiserte seg til sprintfinalene. I herrenes prolog gikk Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Martin Johnsrud Sundby, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Petter Northug jr, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug videre til sprintfinalene.